Gå tilbake til nettstedet

Juledrammen er sikret:

HADELAND JULEAQUAVIT – NYHET PÅ VINMONOPOLET

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Det Norske Brenneri

Etter oppfordring fra Gran Handel og Håndverk har Det Norske Brenneri i Grimstad produsert en ny akevitt for salg på Vinmonopolet. Med bakgrunn i suksessen med den årlige, lokale Hadelandsakevitten, er juleakevitten kommet som nytt og velsmakende tilbehør til den tradisjonelle julematen.

broken image

Fabian Widmer ved Det Norske Brenneri forteller at akevitten har vært lagret på fat og dermed fått en fin og gyllen farge. Det er den berømte smaksutvikleren Jon Bertelsen som står bak den nye akevitten, og det er tatt utgangspunkt i tidligere utgaver av Hadelandsakevitten.

 

-For å gjøre juleakevitten mer tilpasset julemattradisjoner på Hadeland, har den en sterkere krydderprofil. Et rikt anslag av karve og i tillegg appelsin, koriander, madeira og lakris, gjør at juleakevitten får en helt annen og markant profil smaksmessig, sier Widmer. -Den har mer sødme, og lukten er også preget av nevnte kryddertyper, samt sitrus og lakris, sier han.

Det er ikke avgjort om akevitten vil bli produsert i flere årganger, så for de som betegner seg som samlere, eller rett og slett liker denne juleakevitten bedre enn andre varianter, er det lurt å sikre seg noen flasker.

 

For Hadeland Juleaquavit er for lengst kommet i hus på Vinmonopolet i Gran, så da er juledrammen dette året innen rekkevidde for de som setter pris på slikt tilbehør til julematen!

Fabian Widmer ved Det Norske Brenneri forteller at akevitten har vært lagret på fat og dermed fått en fin og gyllen farge. Det er den berømte smaksutvikleren Jon Bertelsen som står bak den nye akevitten, og det er tatt utgangspunkt i tidligere utgaver av Hadelandsakevitten.

-For å gjøre juleakevitten mer tilpasset julemattradisjoner på Hadeland, har den en sterkere krydderprofil. Et rikt anslag av karve og i tillegg appelsin, koriander, madeira og lakris, gjør at juleakevitten får en helt annen og markant profil smaksmessig, sier Widmer. -Den har mer sødme, og lukten er også preget av nevnte kryddertyper, samt sitrus og lakris, sier han.

Det er ikke avgjort om akevitten vil bli produsert i flere årganger, så for de som betegner seg som samlere, eller rett og slett liker denne juleakevitten bedre enn andre varianter, er det lurt å sikre seg noen flasker.

For Hadeland Juleaquavit er for lengst kommet i hus på Vinmonopolet i Gran, så da er juledrammen dette året innen rekkevidde for de som setter pris på slikt tilbehør til julematen!

Den flotte etiketten på årets Juleakevitt er laget av Tint kommunikasjon på Gran.