Gå tilbake til nettstedet

25-ÅRSJUBILEUM FOR GULBRANDSEN & OLIMB

Tekst: KariIsingrud Foto: Gulbrandsen & Olimb

Elektroinstallatørene Jan Olimb og Arild Gulbrandsen gikk fra trygge jobber, da de i januar 1998 etablerte egen bedrift. Tjuefem år seinere har de 45 ansatte og godt over 50 millioner i
årlig omsetning.

broken image

Arbeidskara i Gulbrandsen & Olimb er klare for oppdrag. De har høykompetanse og velutstyrte servicebiler.

- Vi begynte som vanlige elektrikere i Oslo, så gikk det fire måneder og vi måtte ansette to til. Målet var ti ansatte innen det første året var omme, og det greide vi, minnes Arild Gulbrandsen.

Det nystartede firmaet var konkurransedyktig på pris, og fikk tidlig et par store jobber på Snarøya Skole og med rehabilitering av kontorene til Oslo Fylkesskattekontor.

- Vi hadde bare kjent hverandre i et halvt år, før vi startet, forteller Arild. Medgründer Jan Olimb vokste opp i Oslo. Han har etternavn og familie på Jevnaker. Arild selv har vokst opp på Gran. De to var kolleger i samme firma i Oslo.

broken image

Jan Olimb og Arild Gulbrandsen startet Gulbrandsen & Olimb i 1998.I dag har bedriften 45 ansatte.

Mange prestisjeprosjekter

Nå i 2023 har lista over prestisjeprosjekter blitt lang. Blant de siste jobbene lokalt er lyssettingen av Begna Bru på Hønefoss, all elektroinstallasjon på Trox Auranors nye fabrikk i Mohagen, og rehabiliteringen av Gjøvik Rådhus for noen år siden.

For tiden har bedriften et stort oppdrag med rehabilitering av den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo. Gulbrandsen & Olimb har ansvaret for alt av elektroinstallasjon. Det er en kontrakt på over tretti millioner kroner. Prosjektet skal ferdigstilles i november 2023.

broken image

Gulbrandsen & Olimb har hatt mange store prosjekter de seneste årene. Skjermdump fra gulbrandsen-olimb.no

 

Tjuefem fine år og et par nedturer

- Vi er blant de største elektroinstallatørene her omkring, sier Arild. I dag har bedriften 45 ansatte og betjener kunder i Oslo og over store deler av det sentrale Østlandsområdet.

Omsetningen har vært relativt stabil de siste åra, og driften går med overskudd. Arild skryter av de ansatte og mener at en dyktig og stabil arbeidsstokk er hovedgrunnen til at bedriften går godt.

- De gjør en god jobb hver dag, og vi har mange ansatte som har fått mansjettknapper i gull
etter ti år hos oss, kan han fortelle. Alle ansatte holdes faglig oppdatert gjennom ulike typer kurs, slik at bedriften både tilfredsstiller offentlige krav, og har ansatte med den spesialkompetansen som kundene etterspør.

Men Arild har erfart dårligere tider også.

- Under finanskrisa i 2008, og i 2012, var markedet vanskelig. Da måtte vi permittere folk. Det føltes tungt å ikke klare å skaffe nok arbeid til alle, sier Arild. Han forteller at de måtte utvide markedsområdet sitt, og finne jobber lengre unna.

Gulbrandsen & Olimb har hovedkontor i Oslo og avdeling i Mohagen på Jaren. Omtrent halvparten av de ansatte er tilknyttet avdelingen på Jaren. Bedriften påtar seg små og store oppdrag, og kundene er både privatpersoner, bedrifter og offentlige virksomheter.

I privatmarkedet er etterspørselen etter nye strømløsninger stor for tiden, og mange av montørene er travelt opptatt med montering av solcelleanlegg. Det er i tillegg veldig viktig for bedriften å ha nye store oppdrag på tur, når et annet avsluttes, slik at arbeidsfolka sikres trygge jobber.

- Akkurat nå skriver jeg anbud på en ny spennende jobb, forteller Arild.