Gå tilbake til nettstedet

EN TRAVEL SOMMER FOR SØRBRÅTEN BLIKK OG VENTILASJON

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det har vært en sommer med mye jobbing for de ansatte i blikkenslagerfirmaet i Moen, kan innehaver Terje Sørbråten fortelle. De ansatte har hatt hendene fulle i sommervarmen, og det er særlig to prosjekter som har lagt beslag på firmaets dyktige ansatte, i alt 8 i tallet.

broken image

Tre travle karer i Sørbråten Blikk og Ventilasjon AS: Fra høyre innehaver Terje Sørbråten, videre sønnen Lars og helt til venstre Terjes far, Bjørn, som fortsatt er med på laget.

Det ene prosjektet er på Kjeller ved Lillestrøm. Der har to store boligblokker med 54 leiligheter i hver blokk vært høyt prioritert og krevd mange arbeidstimer. – Flere hundre meter med beslag har gått med på denne byggeplassen, forteller Terje.

Det andre prosjektet er omsorgsboligene ved Kildalkrysset på Roa. Her har det også vært mange hender i sving, og alt dette har ført til at det har blitt ansatt en lærling samt en person til. I de travleste tidene har også Sørbråten leid inn et lokalt ventilasjonsfirma for å holde tritt med arbeidsoppgavene innen dette feltet.

-I travle tider er det viktig at man ikke nedprioriterer de viktigste kundene, nemlig de vi samarbeider med fast, derfor har vi måtte øke staben vår, sier en travel blikkenslager, som har både far Bjørn og sønn Lars med på arbeidslaget. – Far er uunnværlig, selv om han for lengst kunne ha pensjonert seg, har han hatt lange dager i produksjonen denne sommeren, sammen med min onkel Knut.

Så at dette er en familiebedrift i ordets rette forstand, er det liten tvil om.

-Dessverre hadde vi ikke tid til å være med på Potetfestivalen i år, men vi lover å komme sterkere tilbake og ønsker kundene velkommen til vår base i Moen, rett ovenfor Gran Tre, sier Terje Sørbråten avslutningsvis.