Gå tilbake til nettstedet

FRA "SOMMERHYTTA" TIL FLOMMEN "HANS"

Tekst:Anne Lise Skjaker Foto:Containerservice.

Hos Containerservice Hadeland i Mohagen er det gjennomgående travelt hele
året. Men enkelthendelser fører til ekstra ordretilgang, og i høst har ekstremværet Hans medført mange oppdrag for familiebedriften på Jaren. – Det har vært stor pågang av folk som har hatt behov for transport av ting og tang som er blitt ødelagt eller har kommet med
flomvannet, forteller innehaver Stian Mathisen. Han har også kommet til unnsetning der trær og stein har stengt veibaneri distriktet vårt.

broken image


På firmaets kontor har mor Elin og Randi Marte Eidsand hendene fulle med å ta telefoner, svare
kunder og fordele oppdrag til de ca. 20 sjåførene som kjører alt fra byggematerialer til dyrefôr og korn. Stian sitter mest bak rattet, mens broren Jonas har større fart bak PC-tastaturet. Slik må det være skal ordrekabalen og det administrative gå opp.

I år har firmaet nærmest blitt kjendistransportør å regne! De som har fulgt med på TVseriene «Sommerhytta» fra Mylla-området har nok registrert at bilene fra Containerservice har vært på besøk. Materialer til Halvor Bakkes «Eventyrlig oppussing» har de også vært med på å transportere. – Et morsomt innslag i hverdagen, og mange har kommentert at de har sett logoen vår i TV-ruta, sier Stian.

Ellers er det korn-, potet- og strøflistransport for landbruket som tar mye av tida om høsten. Både bedrifter og privatpersoner rydder ofte opp litt ekstra og trenger transport av f.eks. hageavfall og annet boss. Ofte settes det ut container som står til kunden er ferdig, men de kan også hente avfallet og laste opp når de er på stedet.

På bildetser vi lasting av hageavfall med kran direkte fra hage til container. Lettvint
og greit, og sorteringa tar Containerservice seg av!