Noe av det som synes å bli ett av de heteste diskusjonstemaene i tiden som kommer, er Gran kommunes fremtidige fylkestilhørighet. Allerede nå aner vi konturene av en opphetet debatt, og av en polarisering mellom de to meningsleirene. Det er naturlig når vi står overfor et stå viktig valg. Et valg som på mange måter vil være et viktig premiss for den fremtidige utviklingen i Gran, og for hele Hadeland.

La oss håpe at debatten vil være konstruktiv og faktabasert. At den alltid vil handle om sak, og aldri om person. At vi evner å respektere andre syn enn det vi selv står for, og være rause nok til å anerkjenne at det finnes gode argumenter for begge de to alternativene. Og glede oss over at uansett hvordan valget går, vil Gran fortsatt være en drivende kraft i regionen og en viktig faktor for et fortsatt samlet og attraktivt Hadeland. Uansett hva utfallet av Gran Kommunes valg vil det være
avgjørende at vi jobber videre for en sterk region. Fylkestilhørigheten er ikke et være eller ikke være for Hadeland, men en mulig start for å gi regionen nytt og meningsfullt innhold.

 

Allerede 15. til 17. juni er det Gla`dager i Gran sentrum, forhåpentligvis med strålende vær, mengder av flotte stands og tilbud og et yrende folkeliv.

 

Det er også viktig å minne alle om at det kommer en tid etter dette valget som er vel så viktig. Tiden hvor vi skal forsone oss med valget som er tatt, og tiden hvor vi sammen skal finne sammen igjen og forhåpentligvis skape en fornyet kraft for Hadeland, som vi alle er så glade i. Og vi skal fortsette å være glade i hverandre.

I mellomtiden er det utrolig mye å glede seg over for oss Hadelendinger. Sommeren har for alvor kommet, og ferien står og banker på døren. Endelig kan vi finne frem sommerklærne og trekke ut i gatene eller naturen. Allerede 15. til 17. juni er det Gla`dager i Gran sentrum, forhåpentligvis med strålende vær, mengder av flotte stands og tilbud og et yrende folkeliv. Slik det alltid pleier å være. På mange måter er Gla´dager i Gran en feiring av at den varme årstiden endelig er her, og et fantastisk arena for alle på Hadeland til å samles under glade omstendigheter. Gla`dager gir barna grunn til å smile og le, handelsstanden en anledning til å vise seg fra sin beste side, og alle oss som bor i regionen en mulighet til å vise at vi er glade hadelendinger.

Kanskje kan til og med stemningenunder Gla´dagene smitte over på debatten rundt fylkestilhørighet? Det er grunn til å håpe i alle fall. Grunn til å håpe at vi får en meningsfull og fruktbar debatt, og at vi i etterkant blir en enda sterkere region, og er enda gladere for å være nettopp hadelendinger.

God debatt, og god sommer!

Med vennlig hilsen

Stian Lyberg

Styreleder i Gran Handel og Håndverk