Gå tilbake til nettstedet

HISTORISK POTETMENY PÅ KLOSTERKJELLEREN

Tekst ogfoto: Kari Isingrud

Klosterkjellerenvil gjøre ære både på poteten og gamle mattradisjoner. Christopher Hammers kokebok fra 1793 er inspirasjonskilden når Sanner Hotell skal lage historisk feststemning på Klosterkjelleren under potetfestivalen.

broken image


- Vi har brukt Hammerboka som utgangspunkt for en femretters meny. Det er ikke eksakte
oppskrifter fra Hammer, men vi har tatt det vi synes er interessant og laget en moderne vri, forklarer kjøkkensjef David Lurie.

Gjestene vil få rettene forklart, både ved servering i restauranten og på menyen. Klosterkjelleren
er opptatt av å bruke lokale råvarer og noen av ingrediensene er så kortreiste at reisen kan måles i meter og ikke i kilometer.

- Vi bruker råvarer fra egen kjøkkenhage, og skogsopp hentet fra nærmeste skog. Potetene
kommer fra lokale bønder, og bær og plommer fra hager i nabolaget, forteller David.

Hovmester Anette Rylund, lover god stemning, og at gjestene vil få gode råd om drikke til maten.

- Vi setter sammen vinpakker, som passer til menyen, men vi har også både øl og akevitt til
de som ønsker det, sier hun. Og alkoholfritt, selvfølgelig, understreker hun.

 

 

Høstens arrangementer på Klosterkjelleren
13. og 14.september kl. 19.00: Femretters meny inspirert av Christopher Hammer.
8. november: Vinemakers dinner
Hver måned fram til jul: Ala carte-kvelder
Baren i Flygelsalongener åpen for dem som ønsker en helaften, og hotellet tilbyr overnatting for dem som ønsker å la bilen stå.