Gå tilbake til nettstedet

LØRDAGENS FESTIVALPROGRAM

Tekst: Anne Lise Skjaker

Også lørdagen vil det bli liv og røre i hele Gran sentrum, og alle stands åpner kl. 10. Bondens marked er på plass med sine salgsboder i søndre del av gata, mens utstillingen av gamle traktorer er lengst nord i gata. Kafèen på Meieritråkket er åpen også denne dagen.

broken image

Lørdag vil det også bli mulig å se hadelandsbygdene fra oven, i og med at det blir helikopterflyging med start på Morstadjordet v/ Coop. For alle barn er forestillingen «Trøbbel som uler» med Grisk og Gomle verdt å få med seg. Samtidig blir det også bruktmarked på Gran Torg.

Hadeland Hundeklubb og Lassie & Garfield arrangerer «Hundens Pote(t)dag» med hundeaktiviteter, samt potetløp for barn og voksne med og uten hund.

broken image

Det vil også bli bjørnemarsj for både bjørner og barn fra stasjonsparken til Gran Torg ca. kl. 11.20, og det vil bli delt ut gratis is til barna. Du kan også få møte Marilla, Grisk, Gomle og Ringobamsen.

Men det stopper slett ikke der: Det vil bli Bruktmarked med boklansering av barneboka «Hvor blir det av Gulliksen» og barnekokeboka «Verdens beste mat» på torget. Videre vil danseteamet fra GoodVibe danse både på Meieritråkket og senere på Gran Torg hvor også Vigga Vers- og Visevenner er på plass og underholder.

Selveste rosinen i pølsa, utdeling av hedersprisen Årets Potet, finner også sted denne dagen. Det har vært mange kjente navn som har fått denne prisen, og det knyttes stor spenning til hvem som er funnet verdig dette året.

broken image

For den som er opptatt av å se moteriktig ut i høst, er Potetfestivalens store Motevisning verdt å ta en titt på. Her er det moter for store og små, og det er også store og små mannekenger som viser hva butikkene kan tilby i høst!

broken image

Festivalteltet åpner kl. 18, og programmet der åpner med akevittforedrag av Halvor Heuch. Inkludert i billettprisen er både mat, drikke og glass fra Hadeland Glassverk.

broken image

Senere på kvelden er det duket for det lokale og fremadstormende bandet Sons of Taiga, som varmer opp for Vestlandsfanden. Bandet har en stor skare tilhengere på Hadeland, og det er nok mange som vil ta oppstilling foran scena når de slår an tonen. Bandet slipper ny plate denne kvelden, og plata er å få kjøpt i festivalteltet.

broken image

Vestlandsfanden er vel kjent for de fleste. Det hardtarbeidende folk-rock-gruppa har vært på en sammenhengende turné siden starten i 1979. De har vært nominert til Spellemannspris og gitt ut 16 plater, og vi har sett dem opptre flere ganger på TV-skjermen. En hadelending har også fått plass i bandet, nemlig Arne Martinussen fra Harestua. Vi tror derfor at mange, også fra områder utenfor Hadeland, har tenkt seg til Festivalteltet i Gran denne kvelden for å høre sine store helter.