Gå tilbake til nettstedet

MESTER GRØNN BLE ÅRETS KJEDE 2018

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Gry N. Gamme

-Vi er klare for å skape glede i alle hjem til jul! sier butikkleder Silje Nilssen Lehre hos Mester Grønn på Smietorget. Sammen med sine sju medarbeidere gleder hun seg over at en butikk full av julens blomster og tilbehør, ønsker de mange kundene velkommen! Etter elleve år ved senteret er butikken godt innarbeidet.

broken image

Her er tinnsoldater i stram giv akt, ballerinaer og ikke minst juledekor som kuler, stjerner og dekorjuletrær i alle størrelser. For den som liker å lage egne lysfat, skulle det være nok å velge i. Men først og fremst er det blomsterprakten som preger butikken, og Silje er stolt over at alle julestjernene er Fairtrade-merket. Kort fortalt er Fairtrade en merkeordning som sikrer småbønder i utviklingsland en rettferdig betaling for sine råvarer. Det jobbes også med bekjempelse av barne- og tvangsarbeid i disse landene, og kort sagt bidrar Fairtrade til en bærekraftig utvikling og bekjempelse av fattigdom. Stiklingene av julestjernene kommer fra Afrika og blir drevet fram her i Norge. I år har det kommet en ny farge, burgunder, som kan være en variasjon fra de røde og hvite

broken image

-Også vår Azalea er miljøvennlig dyrket, da de kommer fra en tysk gartner som resirkulerer alt som brukes under produksjonen, fra vann til gjødsel. Å være Miljøfyrtårn innebærer å tenke miljø i alle ledd fra produksjon til butikk, sier Silje. Det lages også julegrupper som er allergivennlige, og blomster som orkidéer og ildtopper er i samme kategori.

-At vi har godt utvalg i julens løkblomster er en selvfølge. Svibler og amaryllis er et kjært innslag i mange julehjem, men har du ikke skaffet deg en nå, er det på høy tid. Disse blomstene er enkle å få til å trives, da de ikke trenger noe stell før de står i blomst. Da vil de ha regelmessig tilførsel av vann, sier en entusiastisk blomsterhandler, som også nevner de avskårne julebukettene som finnes i butikken og at kundene får kvalitetsgaranti. Det innebærer at varer som ikke holder garantert kvalitet og levetid, kan byttes.

Nytt av året er «kalendertilbud» hver dag i adventstida. Alle kjedemedlemmer får meldinger hver mandag om hva som er på tilbud den kommende uka.

Mester Grønn kan også rose seg av å være kåret til Årets Kjede 2018 og dessuten den eneste kjeden som har vunnet to ganger. De har også vært nominert til prisen flest ganger.

-Vi er stolte, og gleder oss over å være med i en kjede som utvikler seg i positiv retning. Vi vil også takke alle som bidro til at Mester Grønn-kjeden kunne levere enn sjekk på 3.1 millioner kroner til Rød Sløyfe-aksjonen nå i høst! Nå gleder vi oss til jul og til å vise deg vårt gode utvalg i butikken! avslutter Silje Nilssen Lehre.