Gå tilbake til nettstedet

NÅ KAN DU MÅLE BLODTRYKKET HOS APOTEK 1 GRAN

 

Enten du skal ha p-piller, går på blodtrykkssenkende medisiner eller bare ønsker å ta en sjekk, kan du stikke innom Apotek 1 Gran for enkelt å få målt blodtrykket ditt.

broken image

 

Helsetjenesten tilbys i apoteket fra januar av autorisert helsepersonell.

- Vi ønsker å senke terskelen for å få gjennomført blodtrykksmåling. Ved å måle blodtrykket på apoteket får man en sikker måling og man får en systematisk rådgiving rundt målingen. Men vi stiller ikke diagnose - det er det legen som gjør, sier Ivana Ivanovic ved Apotek 1 Gran

1 million nordmenn har høyt blodtrykk

Hver femte nordmann har høyt blodtrykk, og dette er en tilstand som ikke merkes på kroppen. En undersøkelse Kantar har gjort for Apotek 1 viser at 1 av 3 har planer om å måle blodtrykket i løpet av de neste par månedene. Det er bra, mener apotekeren.

Helsetjenesten kan være aktuelt for de som bruker hormonelle prevensjonsmidler, de som bruker
legemidler ved høyt blodtrykk og for eksempel de som er i kontakt digitalt med legen sin (eks nettleger) og ikke får målt blodtrykket. Vi tilbyr både drop-in og timebestilling på apotek1.no for de som ønsker det.

Slik fungerertjenesten

1. Kom på drop-in i apoteket eller bestill time på apotek1.no. Når du ankommer apoteket bør du informere personalet om at du ønsker eller har bestilt time til blodtrykksmåling.

2. Når det er din tur blir du tatt med inn på egetskjermet rom. Hvis du går med genser eller jakke må du ta av deg dette, da målingen gjøres på overarmen.
 

3. Blodtrykket ditt måles tre ganger av kvalifiserthelsepersonell. Gjennomsnittet av de to siste målingene dine noteres ned til deg. Når målingen er ferdig får du med deg resultatet på en egen
brosjyre. Du vil også motta råd og kan stille spørsmål som blir besvart av apotekmedarbeideren som utfører målingen.

Stadig flere helsetjenester i apotek

Blodtrykksmåling i apotek anses som helsehjelp, og vil dermed journalføres på lik linje med vaksiner og andre helserelaterte tjenester i apoteket.

- Vi ønsker å tilby flere helsetjenester i apoteket for å fremme god folkehelse, da vi ser at både god
tilgjengelighet og lengre åpningstider gjør at flere benytter seg av tilbudene, sier Ivana Ivanovic.

I tillegg tilblodtrykksmåling, tilbys det vaksinasjon, medisinstartsamtaler for de som starter på nye hjertemedisiner og medisiner mot diabetes type 2, og inhalasjonsveiledning for de som bruker inhalator ved astma og kols.

 

Fakta om blodtrykksmålinghos Apotek 1

  • Aldersgrense 16 år
  • Utføres av kvalifisert helsepersonell
  • Journalføres digitalt
  • Pris: 100 kr

Kontaktinformasjon  

Ivana Ivanovic, Apoteker, Apotek 1 Gran Tlf: 99 85 85 11