Gå tilbake til nettstedet

NYE STYRINGSVERKTØY I REGNSKAPSBRANSJEN

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Familiebedriften Haugen Regnskap i Storgata på Gran har gjennom årene opparbeidet seg en stor kundeskare. Forretningsregnskap utgjør mesteparten av kundeporteføljen, og bil-, tekstil- og entreprenørbransjen er godt representert, sier Nils Guttorm Haugen, som har både far Per og bror Per Christian som gode kolleger.

broken image

 

-Våre kunder er stasjonert både på Hadeland, i Oslo og i Hønefoss, og hos oss har vi hver
våre porteføljer, slik at kundene forholder seg til samme person når de kommer innom eller tar kontakt. Våre åtte trofaste fulltidsansatte har hatt sitt daglige virke her i ti år eller mer, og på disse årene har de vært med på en rivende utvikling innen faget, sier Haugen.

-Digitaliseringa av regnskapsrutinene har gjort at jobben er en helt annen nå enn for få år
tilbake. Det har bl.a. gjort at produktet vi leverer er både bedre og sikrere. Kunstig intelligens, som bl.a. sørger for automatisk registrering og kontering av fakturaer, har også gjort sitt inntog i bransjen de senere årene. Vi ønsker imidlertid å understreke at vi selvsagt fører regnskap «på gamlemåten» for de som ønsker det, sier han.

- Den nye regnskapsloven som kom 1. januar i år, har også har ført til flere endringer
for oss og våre rutiner.

 

-Vi er glade for at det nå skjer spennende ting nord i Vassenden, og vi følger spent med på utbygginga der den videregående skolen lå tidligere. Vi synes det er flott at noen investerer ogsatser i nordre delen av handelssenteret! sier Nils Guttorm Haugen (bildet).