Gå tilbake til nettstedet

AKTUELT TEMA FOR ÅRETS HADELANDSKONFERANSE

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det er 9. året Hadelandskonferansen arrangeres, og daglig leder Dagfinn Edvardsen hos arrangøren Hadelandshagen forteller om endringer i programmet etter at coronaviruset slo til. Men det har slett ikke blitt dårligere av den grunn. Konferansen går av stabelen i Hadeland Kultursal 20. november og har fått følgende tittel: «Når verden brått forandres, - muligheter og strategier i krisetider». Konferansier er Sigmund Hagen.

broken image

De tre karene i arrangørstaben: Fra v. Ole Næss, Dagfinn Edvardsen og Erik Schjerven.

-Vi har det siste halvåret sett hvordan en krise på kort tid kan true, kanskje også ødelegge, livsgrunnlaget både for privatpersoner og bedrifter, sier Edvardsen. - Men vi har også vært vitne til at den har ført til innovasjon og ny kunnskap. Mange har vært kreative og jobbet hardt for å trygge næringsliv og annen virksomhet i vår region. Vi håper at Hadelandskonferansen skal gi kunnskap om muligheter og strategier i krevende tider og gjerne inspirere til nytenkning og omstilling.

Kjente foredragsholdere 

Som fører det lagt vekt på kjente og aktuelle bidragsytere når programmet er sydd sammen.

Harald Eia åpner ballet og har kalt sitt innlegg «Hvorfor den norske skuta tåler ruskevær bedre enn de fleste andre skuter». Marit Elisabeth Jensen er vel mindre kjent, men vi kan nevne at hun er grûnder og leder av «People & Places". Hun vil snakke om «Trender innen handel og forbruk i en akademisk verden.»

Som tidligere år vil lokalt næringsliv få sjansen til å presentere seg. I år er de utvalgte Heier Du Rietz, Lydgulvsystemer og lokalavisen Hadeland.

Etter deilig lunsj fra Thorbjørnrud Hotell fortsetter gullrekka med et foredrag av Jan Grønbech, Googles lengstsittende landssjef og en mye benyttet foredragsholder. Han kaller sitt innlegg «Framtid på en utfordrende og spennende måte».

Neste kvinne ut er Silvija Seres, en kjent norsk matematiker og teknologiekspert, som vil snakke om «Digitalisering i kriser og fredstid.» Til slutt vil nok det mange karakteriserer som rosinen i pølsa serveres. Thomas Hylland Eriksen avslutter med foredraget «Hva om coronakrisen er det vi trengte for faktisk å gjøre ting annerledes?» Sist, men ikke minst er det knyttet stor spenning til hvem som får «Næringsmotprisen» i år.

Hele konferansen streames

Siden årets konferanse gir et begrenset antall fysiske plasser, benyttes muligheten til å sende den live over nettet. Det gjør at mange flere enn de som sitter i salen kan få med seg det spennende arrangementet. Tilgang kan kjøpes på nettet.

-Jeg vil helt til slutt rette en stor takk til alle våre gode støttespillere, som er mange: SpareBankstiftelsene i hhv. Gran og Jevnaker, Lunner, Nittedal og alle våre øvrige sponsorer, sier Dagfinn Edvardsen.