· Leder
broken image

Mars måned ble på mange måter en ny verden for oss. Med Koronapandemi og smittevernsrestriksjonen fikk vi alle endringer i vår hverdag. Noen bransjer ble hardt rammet og måtte stenge på dagen. Ansatte ble permittert, barn og voksne fikk hjemmekontor og eldre ble isolert. Ukene har for mange butikker og bedrifter fått store økonomiske konsekvenser.

Mange av oss har måttet ta i bruk nye virkemidler i hverdagen. Undervisning og jobbmøter har foregått elektronisk med moderne løsninger som ikke ville ha vært mulig for bare få år siden. Læringskurven for dette har nok vært bratt for mange av oss. V har lært oss nye metoder som raskt kan føre til varige endringer. Tiden vil vise. De fleste butikker og bedrifter i Gran er nå heldigvis tilbake i tilnærmet normal drift og har dørene åpne for kunder. Smittevernreglene gjelder og følges av både bedrift og kunde.

For at lokale butikker og bedrifter skal overleve slik at vi får beholde dem, er det nå nødvendig at vi faktisk bruker dem.

Når vi nå får lov til å ta små skritt tilbake i vanlig hverdag igjen er det viktig at vi gjør oss noen tanker. For at lokale butikker og bedrifter skal overleve slik at vi får beholde dem, er det nå nødvendig at vi faktisk bruker dem. Det er dessverre fortsatt noen som ikke fysisk kan gå ut av huset. For å hjelpe på dette har vi nå fått på plass en lokal nettbutikk for hele Hadeland. Nemlig www.shophadeland.no Mange av våre butikker har jo en egen nettløsning fra før, men i den nye løsningen vil du altså finne flere bransjer samlet. Og alle er lokale! Det er taxinæringen på Hadeland som sørger for hjemkjøring til deg på døra, så dette er et superlokalt samarbeidsprosjekt. Mer om dette kan du lese i Grantoppen denne uka.

Kos deg i sola og nyt våren så mye du kan!

Vennlig hilsen

Kari Framstad Lokrheim

Daglig leder

Gran Handel og Håndverk