Return to site

ÅRETS HADELANDSAKEVITT MED POTET PÅ ETIKETTEN

Tekst: Kari Isingrud Foto: Det Norske Brenneri

Kunstnerne Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland seilte i 2017 på Mjøsa i den flytende skulpturen «poteten». Nå er potetbåten motiv på etiketten på årets hadelandsakevitt.

broken image

- I denne gyngende grotten oppholdt vi oss isolert fra omverdenen i en uke. Den flytende skulpturen ble et rom for refleksjon, en spire til ny erkjennelse, forklarer kunstnerne på etiketten.

Maler Frøydis H. Frøsaker sa den gang til Oppland Arbeiderblad at idéen var bra med tanke på samtidskunst, men hun mente det var vanskelig å se at det var en potet, og at det ikke var lett for folk å forstå konseptet.

 

Kunstneren Anders Kjellesvik kunne derimot fortelle at folks reaksjoner på potetbåten var undrende og nysgjerrig. Det er helt greit at folk synes det er litt rart, mente han. Sammen med Andreas Siqueland utgjør han kunstnerduoen aiPotu. Andreas har flyttet til Grindvoll og har også atelier der.

 

Akevitten lanseres under Potetfestivalen

Hadeland Aquavit 2020 er modnet på sherryfat og tilsatt håndplukkede urter og krydder.

 

- Festivalakevitten er mer krydret og tilsatt flere urter enn den vanlige hadelandsakevitten. Det er kun produsert 800 nummererte flasker, så dette er en eksklusiv utgave, forteller Kari Framstad Lokrheim, daglig leder i Gran Handel og Håndverk.

 

- Akevitten lanseres på Potetfestivalen og kommer i salg fra torsdag 10. september kl. 10 på Vinmonopolet i Gran, avslutter hun.