Gå tilbake til nettstedet

Velkommen til Potetfestivalen i Gran!

· Leder

Det er veldig hyggelig å igjen kunne ønske Velkommen til Potetfestivalen i Gran! Det er 15.gang festivalen arrangeres, og dagene er i år torsdag 10. til lørdag 12.september.

broken image

Året 2020 har helt siden mars vært et annerledes år. Et år som påvirker oss alle i hvordan vi omgås og hvordan vi lever. Derfor har det heller ikke vært noen selvfølge at vi skulle kunne invitere dere til festdager i sentrum. Etter god dialog med Kommuneoverlegen i Gran har vi tilpasset dagene til restriksjonene som gjelder. Det betyr at vi får festivaldager som er litt endret hvis vi sammenligner med tidligere år. Vi har blant annet ikke eget festivaltelt med dag- og kveldsarrangement eller tivoli i år. Bygdedagen på Granavollen utgår også.

Men endringer fører også gjerne til nye muligheter. Nye muligheter til å tenke nytt og til å ta festivalens hovedingrediens, nemlig POTETEN, enda mer fram i lyset.​

Men endringer fører også gjerne til nye muligheter. Nye muligheter til å tenke nytt og til å ta festivalens hovedingrediens, nemlig POTETEN, enda mer fram i lyset. I år vil vi derfor ha potetløp for store og små, vi kommer til å kåre Hadelands beste potetrett, det blir igjen kåring av Hadelands beste Potetskreller og vi får forskjellige potetrelaterte konkurranser på mange av våre stands. Gata fylles som tidligere opp med utstillere og salgsboder torsdag til lørdag, og våre egne butikker har festivaltilbud alle dager.

Vi er alle opptatt av at vi ikke skal få en smittesituasjon i vår region, derfor inviterer vi alle til å tenke gjennom at det er viktig med de smittevernreglene som gjelder. La oss bruke hodet og opptre ansvarlig med de avstander og renhold som er viktig.

Men vi tenker at det også er viktig at vi kan sees og møtes, det er mye god helse i sosialt samkvem. Vi ønsker oss fram til en hverdag uten smittefare, i mellomtiden bruker vi fornuft og møtes etter beste evne. Vi må ta vare på hverandre og vi må gjøre vårt for at næringslivet og arbeidsplassene overlever.

På vår hjemmeside http://www.potetfestivalen.ghh.no/ finner du informasjon om dagene!

 

Vennlig hilsen

Kari Framstad Lokrheim

Daglig leder i Gran Handel og Håndverk