Gå tilbake til nettstedet

- BOLIGSALGET ER SÅ LANGT I ÅR BEDRE ENN FJORÅRET

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 i Gran, Sindre Backe, er optimistisk når det gjelder
boligmarkedet på Hadeland, etter å ha sett på tallene for omsetning av boliger siden nyttår.

- Utgangen av fjoråret varen litt treg periode, men nå aner vi at en positiv trend er i ferd med å gjøre seg gjeldende. Vi har solgt flere brukte boliger i årets tre første måneder enn vi gjorde i samme periode i 2022, kan han fortelle.

broken image

Avdelingsleder og eiendomsmegler Sindre Backe i Eiendomsmegler1 på Gran ser positivt på tida
framover mot vår og sommer mht. raskere omsetning av boliger på Hadeland.


Eiendomsmegleren har en følelse av at mulige selgere er avventende pga. medieoppslag om lavere
priser og færre mulige kjøpere. - Faktum er at flertallet av annonserte hus er solgt, men vi opplever at interessentene er noe grundigere når de skal vurdere eiendommer. Vi ser også at noen forsøker
seg med lave bud som ikke blir akseptert, og i slike tilfeller kan salgsprosessen ta lengre tid, sier Sindre Backe.

Eiendomsmeglerenveileder og hjelper selger gjennom salgsprosessen Den evnte endringene har lagt et større ansvar på selger, i og med at alle kjente feil og mangler må legges fram når du skal selge huset ditt. Det gjøres også en mer nitidig jobb ved taksering, slik at tilstandsrapporten bli så fyldig og korrekt som mulig. Sindre Backe er glad for de nye reglene og tror at dette vil føre til færre tvister knyttet til bolighandelen.

Kontakt megler i god tid før du vil ha boligen solgt -Siden boligsalget er noe mer omfattende enn før, vil vi råde folk som går i tanker om å selge boligen sin til å komme tidlig på banen. Det er mer jobb med innhenting og kontroll av opplysninger nå, og det fører til at prosessen i forkant av salget tar litt lenger tid enn før. Det positive med endringene er at det etter alle solemerker vil gi en nedgang i reklamasjoner etter eierskiftet, sier Sindre Backe, som sammen med tre andre meglerkolleger og en kontormedarbeider utgjør arbeidsstokken hos Eiendomsmegler 1 på Gran, et firma som i 25 år har omsatt boliger på Hadeland og områdene rundt.

broken image