Gå tilbake til nettstedet

BUDDY PÅ GRANSTUNET FORNØYD ETTER FLYTTINGA

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

I juni i fjor flyttet dyrebutikken Buddy fra Vassenden Park til Granstunet. Etter at de hadde kommet i orden, nærmere bestemt midt i august, ble det lov å omsette reptiler i Norge. Begge disse hendingene har innvirket på kundetilstrømningen og omsetningen i butikken, kan Catharina Engebretsen i butikken fortelle.

broken image

Hege Bøe (t.v.) og Catharina Engebretsen i dyrebutikken Buddy på Granstunet har mye å gjøre med bl.a. klipping og stell av hund. Her er det en langhåret collie som er under behandling.

- Vi har hatt ganske stor omsetningsøkning etter flyttinga til Granstunet, da det blir mye mer impulshandel i et stort senter, sier Catharina.

Øgler er populært og er de reptilene som er nærmest å kunne kalles tamme. De er heller ikke farlige. Men det selges også en god del slanger og ikke minst skilpadder i butikken på Granstunet.

Utstyret til reptilene er et kapittel for seg, da mange har som hobby å gjøre det helt store ut av dekorering av terrarier. Faktisk er dette blitt en egen kunstart, som du kan beskue bl.a. på Facebook.

- Vi kan si det slik at for noen er dekorasjonen viktigere enn selve dyret, sier Catharina.

For andre er reptilet aller viktigst, men når det er sagt er reptiler lite kravstore når det gjelder dekorering! De aller fleste trenger UV-lys, varme, fuktighet og mat, og gjerne et gjemmested eller to. Da er de fornøyd og trives.

Man skal være klar over at dersom man kjøper et reptil, er det ikke et kosedyr, men et hobbydyr man får i huset. Reptiler liker dårlig håndtering, men de aller fleste aksepterer det.

- Vi må tenke på dyras beste og tillater derfor ikke daglig håndtering av reptilene i butikken, sier Catharina.

Klipping og stell av hunder tar mye av tida for de ansatte, og Buddy er eneste dyrebutikk i regionen som tilbyr hundeklipp.

- Vi har fôr til de fleste kjæle- og hobbydyr i butikken. Rådgivning er også noe vi kan bistå med, og mange kommer for å få tips om hvordan de skal behandle dyrene på best mulig måte og hvordan de skal fôres. Det er hyggelig, og vi ønsker alle velkommen vår butikk på Granstunet, sier Catharina Engebretsen.