Gå tilbake til nettstedet

DEN NORSKE POTETFESTIVALEN MED VARIERT INNHOLD OG HØY FESTFAKTOR

Tekst: Britt Viberg - avisen Vårt HADELAND, sommer 2019

Festivalen starter 8. september og avslutter 15. september.

Søndag 8. september er det Bygdedag på Granavollen – en familiedag og verdig start på Den Norske Potetfestivalen. Her blir det potetplukking og andre aktiviteter for hele familien, og det blir utstilling på Glasslåven.

broken image

TORSDAG STARTER DAGENE I FESTIVALTELTET
På kvelden blir det rusfritt ungdomsarrangement i teltet på torget i Gran.
- Artistene kommer vi tilbake til, sier Kari Framstad Lokrheim og Morten Wien. Gran Handel og Håndverk og Rebels Music samarbeider om å lage en flott potetfestival. Rebels Music er med på planlegging, booking, gjennomføring, mannskap i teltet, baren, sikkerhet og annet.
- Vi har bra krefter lokalt, og de frivillige i Musikk-Kjeller’n synes det er veldig moro med sånne arrangementer, sier Morten.

UngHadeland er også på arrangørsiden under torsdagens arrangement.

broken image

Kari kan fortelle at Bondens marked kommer på besøk, og at det blir lokale utstillinger gjennom hele gata, med en liten «twist».
- I tillegg til at vi drar mer og mer poteter tilbake til festivalen. så blir det også mer festival, sier hun.

 

NYTT ARRANGEMENT FREDAG KVELD
- Fredag bytter vi ut Korslaget med en humorkveld. Det blir standup- show med tre - fire kjente komikere. Vi må jo fornye Potetfestivalen litt, og da endrer vi blant annet litt på innholdet. Vi har gjort om litt hvert år, og denne gangen forandrer vi altså litt på underholdningen, forteller samarbeidspartnerne.

 

- Under hele festivalen blir det selvsagt gode tilbud og mye bra underholdning – rett og slett folkefest, sier Framstad Lokrheim.

NY FESTIVALAKEVITT OG ANDRE NYHETER
- Vi kan glede folk med at vi får ny festivalakevitt, og i år er det Marit Knarud som er kunstneren, forteller Kari. - Tradisjonen tro blir det akevittforedrag. Dette blir holdt på lørdag kveld, og foredragsholder er Halvor Heuch fra Arcus.

broken image

I tillegg til lokal mat på festivalen,så blir det også lokalt drikke.
- Hadelands-øl er nytt i år. Det blir brygget av det nye Ringeriksbryggeriet Humbrygg, som skal levere øl til festivaler i hele regionen. Sons of Taiga spiller. Bandet, som har opparbeidet seg et stort publikum, har også ny plate, og det blir fullt plateslipp i festivalteltet på Gran.

broken image

Kvelden avsluttes med Vestlandsfanden, som er på jubileumstur. De har turnert i 40 år og har nå ny plate og mange nye låter.
- Vi føler at vi har litt eierandeler i Vestlandsfanden, sier Morten Wien og begrunner det med at Arne Martinussen fra Harestua er spiller i bandet (tangenter og trekkspill).
- Vestlandsfanden er store på streaminglistene, sier Wien. Det betyr at ungdommen også har et forhold til dem, så lørdagen blir en kveld for hele familien, sier han.
- Billetter ligger nå ute og kan bestilles på https://potetfestivalen.ticketco.events/no/nb

broken image

Som avslutning på en innholdsrik festival, blir det søndagsguds-tjeneste i festvalteltet, på lik linje med de to foregående årene.

- Det var veldig mye folk på gudstjenesten i fjor, og det er fint å kunne samles om en sånn flott avslutning på Den Norske Potetfestivalen, sier arrangørene.