Gå tilbake til nettstedet

BARNAS BRUKTMARKED PÅ TORGET

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Smietorget

Torsdag 15. august vil det bli en helt ny aktivitet på Torget i Gran Handelssenter. Smietorget Kjøpesenter inviterer barn fra 5 – 15 år til å være «kremmere» for en dag og arrangere bruktmarked! Vi tipper at det vil bli mange interesserte kjøpere som vil avlegge et besøk for å sikre seg godbiter av forskjellig slag.

broken image

Det oppfordres til å rydde i leker, klær og utstyr og finne ting og tang som er pent brukt. Du må selv prise varen etter hva du tror kunden vil betale. Det er plass til 20 små boder eller småbutikker, og siden dette ble offentliggjort på facebook, har interessen vært over all forventning, sier senterleder ved Smietorget, Kari Morka, som synes det er utvist stor kreativitet fra barna med hensyn til å gi bodene navn. – Vi har «Brukt er kult», «SÅS stuff», «Sara og Sofias Miljøbutikk» og «Anines brukthjørne», for å nevne noen. Arrangementet på torget er nå fullbooket.

De unge selgerne vil få tildelt bord ute på torget når de kommer. Skulle det bli regnvær, må arrangementet flyttes inn på Smietorget.

-Gjenbruk er veldig i skuddet for tida, og vi håper derfor bruktmarkedet vil bli godt besøkt av bygdefolk i alle aldre, sier Kari Morka, som legger til at hvis dette blir en suksess, kan idéen bli videreutviklet i framtida.

Både Morka og leder i Smietorgets Markedsføringsforening, Gry Nordnes Gamme, sier at styret i senteret er en engasjert og kreativ gjeng som jobber godt for at senteret skal beholde sin gode posisjon i et konkurransepreget marked. Det betinger at trykket holdes oppe ved at nye aktiviteter ser dagens lys og god kundeservice står i høysetet. – Jeg synes butikkene her på Smietorget er flinke til å anbefale hverandre, og det skaper et godt miljø som er gull verdt. Vi har dessuten meget kundevennlige åpningstider, fra kl. 09 – 20.00, noe som gjør det mulig for alle å handle når det passer dem. Nå på sommerstid har vi mange besøk av hyttefolk, og vi ser stadig nye ansikter på senteret som følge av alle de sentrumsnære boenhetene som «popper» opp rundt Gran, sier Gry Nordnes Gamme.

-Vi gleder oss til både Potetfestival og alle de andre festdagene og aktivitetene som kommer utover høsten, sier Kari Morka og Gry Nordnes Gamme.

broken image

På bilde finner du: Gry N. Gamme, styreleder i Smietorget Senterforening (til venstre), Simone Stadum, styremedlem (til høyde) og Kari Morka, senterleder.