Gå tilbake til nettstedet

DOBBEL FEIRING FOR GRAN FRIVILLIGHETSENTRAL 

Tekst og foto: Kari Isingrud 

I år er det Frivillighetens år, og Norges største lagarbeid skal feires. Og ikke nok med det: Stiftelsen Gran Frivilligsentral ble stiftet i 1997 og har dermed 25-årsjubileum. Nå skal det gjøres stas på alle ildsjeler som jobber gratis for fellesskapet! 

broken image

Marianne Orvang og Øyvind Haslestad i Gran Frivilligsentral vil gjerne takke alle frivillige for innsatsen, og inviterer samtidig flere til å melde seg til tjeneste.

- Vi skal markere jubileet vårt i trivselshuset på Brandbu den 11.november, sier Øyvind Haslestad, leder for Gran Frivilligsentral. Han forteller at det holdes frivilligfest hvert år, men i år skal det kombineres med jubileumsfeiring. 

Trenger flere frivillige 

Øyvind skryter av stor aktivitet og mange lokale frivillige som bidrar, men det er behov for flere. Marianne Orvang er den som styrer og steller på Aktivitetshuset Lidskjalv på Gran. Hun mener det var litt lettere å få tak i frivillige før.  

- Folk er travle i dag, og det er mer vanlig at de ønsker bidra sporadisk, fordi det er vanskelig å påta seg faste oppgaver, sier hun. Hun vil likevel understreke hvor verdifullt frivillig arbeid er både for de
frivillige og for brukerne. 

- Vi har brukere som endrer timen de har fått på sykehuset, fordi de skal på «duar’n», forteller hun