Gå tilbake til nettstedet

PORTRETTERER BARN PÅ HADELAND

Tekst: Kari Isingrud Foto:Fotograf BT Stokke AS 

Fotograf Bjørn Tore Stokke etablerte seg som fotograf med egen bedrift i 2012. Han har dermed 10-årsjubileum i år, og feirer med å hedre andre tiåringer. 

broken image

Izor er en glad gutt som liker å lage mat. Han drømmer om å bli kokk. Les mer på www.btstokke.no/10aaringen eller sjekk fotografbtstokke på Instagram

 

- Det er en milepæl å fylle ti år, og det fortjener en markering, mener Bjørn Tore. I stedet for å profilere bedriftens eget jubileum, valgte han å rette søkeren mot barna. I fotoprosjektet Tiåringen blir barn født i 2012 fotografert, og de skriver litt om seg selv og hvordan det er å vokse opp på Hadeland. Ved årets slutt vil trettito tiåringer være portrettert.

- Det var moro både å fotografere og å lese historiene, sierBjørn Tore. Dagens tiåringer har sterke meninger og tydelige drømmer - også om hva de har lyst til å bli. Politi og brannmann er ikke lenger populære yrker. Nå drømmer barn ofte om å bli proffe gamere, youtubere, filmskapere eller
skuespillere.

Planen videre er å presentere bildene på en utstilling lokalt, og kanskje blir det bok også. Bjørn Tore mener prosjektet viser hvorfor det er fint for unger å vokse opp på Hadeland.