Gå tilbake til nettstedet

ELSYKKELSALGET ER I GANG!

Tekst og foto: Kari Isingrud

Med elsykkel kan alle få både trim og den gode sykkelopplevelsen. Elmotoren gir deg superkrefter og ingen trenger lenger å grue for lange turer eller bratte bakker.

broken image

Bjørn Linstad i Intersport Gran selger elsykler som tåler alle motbakkene på Hadeland.

- Folk synes det er veldig morsomt å sykle med elsykkel. En mann kom og kjøpte seg elsykkel, men så fikk kjerringa prøve, og da måtte hun også ha, forteller Bjørn Linstad, daglig leder i Intersport Gran sport AS.

- Salget har startet bedre enn i fjor. Vi solgte seks sykler allerede før påske, forteller han.

 

Elsykkel passer for alle

Bjørn mener at elsykkel passer spesielt godt for dem som synes det er for tungt å sykle alle motbakkene på Hadeland. Han kan fortelle at de fleste kundene er folk fra 50 år og oppover, mange er pensjonister og den eldste kunden er over 80 år gammel.

Bjørn opplever likevel at stadig flere yngre folk kjøper sykkel med elmotor.

 

- Flere bruker elsykkel til trening. Noen kjøper terrengsykkel til morsom trening i skauen, eller til vintersykling. Med bagasjebrett eller sykkelvogn kan man frakte barn eller bagasje. Og hvis en er sprek og en ikke så sprek, så kan den mest aktive sykle vanlig sykkel, og den andre bruke elsykkel. Da kan de sykle sammen, påpeker Bjørn.

 

Venter prisoppgang

Intersport Gran fører merkene Merida, Giant og Diamant. Butikken satser på sykler av god kvalitet og med god batterikapasitet. En sykkel med batteri og motor som tåler alle bakkene på Hadeland, koster fra 25.000 - 50.000 kroner. Intersport Gran har et sertifisert elsykkel-verksted, og Bjørn mener det er nødvendig med service en gang i året.

 

Han forteller at det forventes prisoppgang på sykler på 15 – 20%. Dette skyldes en svak norsk krone, slik at sykler som importeres utover sommeren vil bli dyrere.

- Men det er fortsatt mulig å få sykkel til gammel pris, for den som er rask, lover han.

10 gode grunner til å velge elsykkel
  1. Det er gøy!
  2. Det går fort og lett
  3. Bratte bakker går som en lek
  4. Du får vind i håret og nye opplevelser
  5. Du velger selv hvor svett og sliten du vil bli
  6. Du kan ta med barn og bagasje
  7. Du kan la bilen stå
  8. Du sparer penger
  9. Det er bra for helsa
  10. Du sparer miljøet