Gå tilbake til nettstedet

DUGNAD FOR DET LOKALE MUSIKKLIVET

Tekst: Kari Isingrud, Foto: Morten Wien

Musikk-kjeller’n ble i lynfart tilpasset fra konsertlokale til avansert lyd- og filmstudio da koronakrisa slo inn. Nå streames det en konsert i uka på nett.

broken image

Musikk-kjeller*n har byttet ut publikum med avansert lyd- og filutstyr. Nå kan folk oppleve konsertene på nett.

- Enten setter du deg ned og venter på tiltakspakker og annen hjelp, eller så snur du deg rundt og gjør noe sjøl, sier Morten Wien, ildsjel i Rebels Music som driver Musikk-kjeller’n i Gran.

Nå er profesjonelt lyd- og kamerautstyr anskaffet og Rebels Music kan levere kvalitetssendinger fra konserter og andre arrangementer.

- Vi har en veldig god samarbeidspartner i Aleksandersen lyd & lys, og har fått pengehjelp fra Sparebankstiftelsen Gran. Alle har vært kjappe og velvillige, forteller Morten, og nevner kommunelegen i Gran som har gitt gode råd om smitteverntiltak og klarsignal for den nye virksomheten.

Streamer konserter og arrangementer

Konsertene er gratis, men folk bidrar frivillig via vips.

- vi har en tredeling av inntektene mellom artist, teknikere, og Musikkjeller’n. Slik kan vi alle holde hodet over vannet, sier Morten.

Nå strømmer forespørslene på. Det blir livestreaming av drive-in-konsert på Harestua, konsert med Lars Ramberg Natalie Tangen, og Disneykonsert med Kristoffer Grua og Trine Bariås. Og det har kommet forespørsel om å streame både begravelse og konferanse.

- Før hadde vi konserter i Musikk-kjeller’n en gang i måneden, nå streamer vi ett arrangement i uka, avslutter han.