Gå tilbake til nettstedet

CATERING TIL FOLKET!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Da coronarestriksjonene ble innført i midten av mars, hadde innehaver av restauranten C’Imperial i Coop-bygget, Yunxiang Cao (29), ordreboka full av bestillinger. Nå er det stille i restauranten, men på kjøkkenet er det likevel aktivitet store deler av ettermiddagen.

broken image

-Vi måtte permittere fem av sju ansatte, så nå er det bare min mor og jeg som jobber her, forteller den unge lederen, som har vært i bransjen siden han var liten og jobbet på foreldrenes restaurant.

I 2009 kom familien til Norge, og mens matfagstudier ble avviklet i Oslo, hadde han også jobb på en restaurant, så yrkesvalget har han aldri tvilt på.

broken image

Da coronarestriksjonene kom, ble det nødvendig å tenke nytt. Ved hjelp av markedsføring på Facebook, trappet restauranten opp take away- og cateringtilbudet, som i normale tider utgjør ca. 30% av omsetningen. Nå har tilbudet blitt mer kjent og tatt seg noe opp, og Cao forteller at det er sushi og vanlig kinamat som er mest populært. Kundene henter som regel maten selv, men C’Imperial tilbyr også levering hjem til de som ikke har anledning til å hente.

broken image

-Det er tøffe tider, men vi har et håp om at vi skal overleve denne krisen og komme tilbake til normal drift i løpet av året, sier Cao, mens han betjener flere kunder som venter på å få fiks ferdig middag fra restauranten i Gran!

broken image
broken image

Kim André Aleksandersen fra Jaren synes det er kjempefint å hente ferdig middag fra C’Imperial når det er dårlig tid til matlaging!