Gå tilbake til nettstedet

-EN PERSONLIG TRENER ER GULL VERDT!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det fastslår 79 år gamle Karin Lindstad, som er fast bruker av treningssenteret Mova i Gran. Der har hun treningstimer med PT David Ewald, som rettleder henne under treninga og sørger for at øvelsene gjøres teknisk riktig. – David betyr alt i min treningshverdag, sier
Karin, som konsentrerer seg om styrketrening når hun er på Mova.

broken image

Karin Lindstad utfører såkalt splitt knebøy på Mova Gran. PT David Ewald passer på at teknikken er korrekt.

 

Spreke Karin var håndballspiller fram til hun var nesten 40 år. Etter at hun ga seg med det, holdt hun opp noen år, men begynte på et tidspunkt å trene på Sats og Elexia, som nå er slått sammen. Hun og mannen bodde da i Oslo, men hadde hus på Hadeland. Fra 2012 har Karin vært medlem av Mova, tidligere Toten Treningssenter. Da hadde paret flyttet til Hadeland. Hun har benyttet seg av PT lenge, og de siste årene er det David Ewald som har vært hennes beste støtte i treninga.

 

- Også mannen min trente seg opp igjen på Mova etter et hjerneslag, forteller hun.

- Trening er viktig i vår alder, både for kroppen og psyken, og det gir struktur i hverdagen, sier den blide dama, som elegant utfører splitt knebøy på treningsrommet. Når man holder på for seg selv, blir det mindre progresjon i treninga, fordi en ofte utvikler feil teknikk, mener hun. Noe både PT David og daglig leder Gunn Sørli kan bekrefte.

Gunn forteller at hovedtyngden av medlemmer på senteret er mellom 20 og 50 år, men at stadig eldre mennesker ser betydningen av å trene jevnlig. I 2. etasje på Coop-bygget finnes både fysioterapeut, naprapat, akupunktør og kiropraktor, og det tverrfaglige samarbeidet de har klart å utvikle, nyter medlemmene hos Mova også godt av.