Gå tilbake til nettstedet

-HÅPER PÅ EN GOD OG VARM SOMMER PÅ HADELAND!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Gravermoen Klima AS

At varmepumper er gode å ha på vinterstid, vet de fleste. Men pumpene er også suverene til nedkjøling av boliger om sommeren. Derfor ønsker Szymon Golos (bildet), daglig leder og medeier i Hadeland Varmepumpeservice, at det blir mye sol og varme i regionen vår denne sommeren. At kvikksølvet stiger på gradestokken, gir nemlig positive utslag i ordrebøkene hos firmaet, som fører merker som bl.a. Mitsubishi og Panasonic.

broken image


Nå har firmaet hans slått seg sammen med Gravermoen AS, og det nye navnet er Gravermoen Klima AS, forteller Golos. I tillegg til de nevnte merkene leverer de også andre og mindre pumper for bruk i enkeltrom.

Det er nå åtte år siden Golos og nettopp Trond Gravermoen startet firmaet sammen, og karene har hatt det travelt med leveringer og installasjoner helt siden oppstarten, både på Brandbu- og
Hønefossavdelingen. De siste par årenes oppadgående strømpriser har gitt en ekstra boost i ordrebøkene, for selv om en varmepumpe koster en del, tjener man den fort inn igjen.

Gravermoen Klima AS har fem ansatte, og betjener et stortområde, men hovedtyngden av kunder er bosatt på Hadeland og i Ringeriksområdet.

Szymon sier at det er ganske kort leveringstid på pumper om våren. Men når sommervarmen virkelig setter inn, forlenges ventetida. Derfor oppfordrer han mulige kjøpere til å være ute i god tid med bestillingene.