Gå tilbake til nettstedet

-VI HAR TRUA PÅ GRAN NORD!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto:Tide Arkitekter/Anne Lise Skjaker

Det sier daglig leder Edvall Martin Stenberg i Vassenden Park og daglig leder i Valter Jensen Eiendom, Tommy Benum. De to kompanjongene er sentrale under utbyggingen av den 15 mål store tomta som tidligere utgjorde Gran Videregående skole, og de har en langsiktig plan for området

broken image

Slik vil området som det nå bygges på bli seende ut etter planene til Vassenden Park. Gran Nord vil gjennomgå en storansiktsløftning!


I fjor vinter ble «gamlefløya» på skolen revet, og nå er nytt bygg under oppføring. Her vil det bli 4500 disponible kvm, fordelt over fire etasjer. 33 leiligheter og 700 kvm med lokaler til næring vil stå klare medio 2025, hvis alt går på skinner. Leilighetene vil bli mellom 58 og 89 kvm, alle med terrasser, og Stenberg forteller at han allerede har mange interessenter på lista.

broken image

 

– Vi satser på gjennomgående god kvalitet til en overkommelig pris, dvs. mellom 3 og 7.4 millioner. Leilighetene vil bli lyse og trivelige, med heis og innendørs parkering. Moderne energiløsninger er selvsagt vektlagt i prosjektet, sier Stenberg.

 
I 1. etasje har utbyggerne allerede gjort 2 langsiktige avtaler om utleieleie av kontorlokaler med bla. Backe Oppland AS, det fortsattca. 90 kvm ledige lokaler i denne etasjen.

broken image

 

I underetasjen mot Storgata er det også ledig et lokale på ca. 140 kvm. Her kan Stenberg og Benum tenke seg at f.eks. en kafé eller et bakeriutsalg , det kan også egne seg godt for kontorer eller annen handel/tjenester som ønsker eksponering mot Storgata og togstasjonen.

broken image

Edvall Martin Stenberg (t.h.) og Tommy Benum foran byggeplassen nord i Gran. Allerede nå har de fått solide leietakere til noen av sine kontorlokaler, og mange har meldt sin interesse for de moderne leilighetene som bygget vil huse.


Positivt for lokal sysselsetting -BackeOppland ble valgt som totalentreprenør for prosjektet; de hadde også ansvaret for Vismabygget, som ligger i samme område. Glenn Syvertsen AS har hatt ansvar for grunn- og betongarbeidene. Med alle involverte entreprenører vil nesten 50 personer være i sving under oppføringa av bygget. Så lokal sysselsetting påvirkes positivt avat vi satser i nærområdet! sier Tommy Benum.

broken image

 

Stenberg og Benum forteller at det nye bygget er første del av en langsiktig plan for et helhetlig bolig- og handelsområde nord i Gran; en koselig «lunge» med grøntarealer og trivselsskapende aktiviteter for alle aldersgrupper. Dette innebærer at flere av de gamle byggene på tomta vil bli
revet, og det er teglsteinsfløya øverst i Skolegata som står for tur i neste omgang.

 

-Vårt mål er å skape et torg der folk kan samles til både handel og servering. Vi håper at dette skal gi liv til den nordre delen av Gran sentrum, men også virke positivt på hele regionsenteret.
Vi har stor tro på prosjektet, ikke minst fordi vi har merket folks interesse for både leilighetene og næringslokalene lenge før vi nå legger lokalene ut for salg, sier Edvall Martin Stenberg og Tommy Benum i Vassenden Park.

Fakta Vassenden park:

- midt i sentrum

- gangavstand til alle fasiliteter

- god standard

- moderne energiløsninger

- gjennomgående leiligheter

- alle med egen veranda

- effektive planløsninger

- garasjekjeller

- tilpasningsmuligheter

 

broken image