Gå tilbake til nettstedet

ENDELIG!!

Tekst: GHH Foto: Jørn Haakenstad, Avisen Hadeland

 

Musikk-kjeller`n har vært hardt rammet av pandemien, og hari praksis vært stengt i 19 lange måneder nå. Takket være en forståelsesfull huseier og støtte fra stat har organisasjonen bak Musikk-kjeller`n, Rebels Music, klart å holde fortet. 

Rebels Music har vært involvert i stor eller liten grad på de fleste litt større kulturarrangement i bygda gjennom pandemien, og det har og gitt noe inntekt.  

broken image

 

Noe av inntektene har blitt brukt til å bygge om litt, og når Musikk-kjeller`n endelig åpner igjen under Potetfestivalen 17.september så blir publikum møtte av en helt ny bar som er flyttet lengre bak i lokalet. Denne er bygd på dugnad av rebellene, og med massive eikeplater som bardisk, gjennomtenkte løsninger og nye og flere tappetårn. Nå blir det 6 linjer på tapp samt noe på flasker og bokser, så utvalget blir både bra og spennende.  

Mest av alt gleder folka bak Musikk-kjeller`n seg til å arrangere konserter og sosiale møteplasser, og grunnet situasjonen pandemien har gitt, så blir det litt justering i programmering. 

- Det blir noen flere mindre arrangement og ikke bare rene store konserter, så vi starter for eksempel åpningen med en Vinsmaker-kveld, sier styreleder i Rebels Music, Pål Berg. 

-Til denne kvelden har vi fått med oss Jan Egil Aase. Ved side av å være utflyttet hadelending har Jan Egil bakgrunn som informasjonssjef i AS Vinmonopolet. Han kaller seg «en nøktern vinentusiast», deltar jevnlig på vinprøvinger i forbindelse med nyhetslanseringer og har i en årrekke fartet rundt i ulike europeiske vinområder så fort anledningen har bydd seg. Med seg som sidekick har han denne kvelden med seg Musikk-kjeller`n sin egen vinglade rebell, Morten Wien, som skal stille rare spørsmål som mange lurer på men ingen tør å stille. Her blir det kun lagt ut 40 billetter, og dette blir den første kvelden av flere hvor Jan Egil og Morten skal ta oss med på utforsking i vindruenes forunderlige verden – sier Pål entusiastisk.  

På lørdag har Musikk-kjeller`n booket hadelandsbandet Ole Puck & The Spiders som flere ganger har spilt for fulle hus i kjeller`n. Denne gangen blir det kun lagt ut 50 billetter, så dette blir en eksklusiv konsert.  

Videre utover høsten og vinteren blir det en fortsettelse av Basement Sessions, Rebels Music eget rusfrie ungdomstilbud, hvor musikkglad ungdom og unge voksne møtes for å spille sammen, høre på musikk og skape nettverk. Dette er et gratis tilbud til ungdom mellom 15 og 26 år, men det hender både yngre og eldre ungdom er med.  

Musikk-quiz er nytt i Musikk-kjeller`n, og Quizmaster Hans Thoresen fra Hønefoss kommer en gang i måneden for å utfordre de små grå. Her blir det sosialt og hyggelig, så det er bare å starte å sette sammen lag. Første Quiz er første fredagen i oktober. 

Ellers vil Musikk-kjeller`n starte opp igjen med konserter regelmessig, og booking jobben er i gang.