Gå tilbake til nettstedet

FLINKE LÆRLINGER FÅR FAST ANSETTELSE

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Sørbråten Blikk og Ventilasjon AS er igjen på finne med stand under Potetfestivalen i år. Daglig leder Terje Sørbråten kan fortelle at firmaet nå som før har fokus på utvendig blikkenslagerarbeider og ventilasjon. Service på sentralstøvsugere tar også en del tid for de i alt 7 ansatte i firmaet.

broken image

Fra verkstedet: Blikkenslager Arne Thomassen, t.v., avla beste fagprøve i Hedmark/Oppland og imponerte sensorene. Han var eneste elev som fikk karakteren «Meget bestått». Nå er han fast ansatt der han var lærling, hos Sørbråten Blikk og Ventilasjon i Moen. Seniorsjefen, Bjørn Sørbråten, er godt fornøyd med at firmaet har så flinke unge medarbeidere i sine rekker.

-Vi er veldig tilfreds med å ha et moderne verksted, der mye av det vi trenger blir produsert. Her kan vi lage mye etter kundenes ønsker. I tillegg har vi et romslig lager, slik at alt av utstyr kan lagres inne, og våre ansatte kan kjøre inn med bil og laste opp det de trenger før de drar ut på oppdrag, sier Terje Sørbråten. Dette året har firmaet færre store prosjekter, men til gjengjeld er det flust av små og mellomstore oppdrag som gir arbeid til alle i firmaet, som har tilhold i Moen.

 

- Vi synes det er artig at våre nyansatte de seinere år er ungdommer som har gått læretida si her hos oss, og deretter tatt fagbrev innen blikkenslagerfaget. Dette er en vinn-vinn-situasjon, for da vet begge parter hva de går til, sier Terje.

 

-Under Potetfestivalen stiller vi med egen messevogn, og hele spekteret av produkter er med. Det blir fokus på ventilasjon og inneklima, og du vil kunne kjøpe brukerutstyr til sentralstøvsugere og ventilasjonssystemer på vår stand i Gran, avslutter daglig leder Terje Sørbråten.