Return to site

Fortsatt godt boligsalg på Hadeland 

Tekst og foto: Kari Isingrud

Strøm, mat og drivstoff har blitt dyrere, og rentene stiger, men boligsalget går fortsatt godt på Hadeland. 

Eiendomsmegler Sindre Backe hos Eiendomsmegler 1 Hadeland Ringerike kan rapportere om et stabilt og godt boligmarked på Hadeland.

Eiendomsmegler Sindre Backe tror folk er spente på hvordan boligmarkedet utvikler seg når levekostnadene går opp. Han har kikket på Eiendomsmegler 1s boligstatistikk for Hadeland og ser ingen dårlige tegn i boligmarkedet foreløpig. 

- Det ser ikke ut som økte kostnader har påvirket det lokale boligmarkedet hittil i år. Alle våre parametere for bruktboligmarkedet er positive, sier han.  

Økt boligsalg og prisvekst 

Sindre har ferske tall for Eiendomsmegler 1s boligsalg i Gran og Lunner kommuner. Det tar i gjennomsnitt 20 dager fra en bolig legges ut for salg til den faktisk er solgt. Dette er litt raskere enn tidligere forteller Sindre.  

Den lokale eiendomsmegleren har solgt flere boliger hittil iår, sammenlignet med samme periode i fjor: 129 boliger i 2022 mot 104 i 2021. Prisene stiger også, og viser en oppgang på cirka 6,5 % hittil i år. 

- Boligmarkedet har vært bra gjennom hele koronaperioden, og vi opplever fortsatt at markedet er godt, sier Sindre. Visningene er godt besøkte, og de fleste boligene blir solgt etter første visning opplyser han. I Lunner ser han en økning i kjøpere som kommer sørfra, mens i Gran er det oftest
lokale kjøpere, som allerede bor i kommunen. 

Beregn god tid til boligsalget 

Sindre anbefaler folk som skal selge bolig om å være ute i godtid. Med tilstandsrapport og nye krav tar salgsforberedelsene litt lenger tid enn før. 

Han er positiv til de nye kravene som kom ved årsskiftet. Den nye tilstandsrapporten har flere sjekkpunkter, og kan oppleves som strengere. Men folk får mer informasjon om boligen, og det er mindre risiko for å få ubehagelige overraskelser i ettertid.  

- Det er litt tidlig å si om andelen reklamasjoner vil gå ned, men så langt opplever vi at målet med tilstandsrapporten i stor grad er oppfylt, sier Sindre 

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK