Gå tilbake til nettstedet

FULLBLODS ELBIL FRA VOLKSWAGEN

Tekst: Kari Isingrud

Nå lanserer Volkswagen en unik serie biler som er spesialkonstruert for el-teknologi. Dette er romslige biler med stor rekkevidde. Først ute er kompaktbilen ID.3. Kundene loves en sporty, komfortabel bil og mye moro bak rattet.

broken image

Volkswagens nye elbil vises på Potetfestivalen i Gran i september.

- Bilen har god plass, topp komfort og leveres til en god pris, sier Sindre Wannebo, daglig leder i Møller Bil Gran. Han mener ID.3 kan fungere som en fullverdig familiebil, og dekke personbilbehovet til de fleste. 

 

Sindre forteller at salget på Hadeland går svært godt. De første bilene leveres i september-oktober. Volkswagen lover at de som bestiller nå, får en ekstra god deal og er garantert bil i 2020.

 

Hundre prosent elbil

Selv om Volkswagen kjører videre med fossile biler også fremover, har de nå utviklet en helt ny MEB-plattform for de nye elbilene. For kundene betyr det romslige, driftssikre, rimeligere elbiler med store valgmuligheter. MEB-plattformen gir enda større fleksibilitet og kan benyttes til alt fra småbiler til SUV-er og varebiler.

 

Bilene har et helt nytt batterisystem med skalerbare batterier. Kunden kan velge batterikapasitet etter behov og lommebok. Rekkevidde og ladehastighet er økt betraktelig.

 

- Vi vil lansere en ny elbilmodell hver sjette måned, sier Sindre, og forteller at det vil komme både SUV, store stasjonsvogner, minibuss og varebil fra Volkswagen. Alle er helelektriske og bygget på den nye elbilplattformen.