Gå tilbake til nettstedet

BEGIVENHETSRIK HØST PÅ GLASSLÅVEN

Tekst: Kari Isingrud Foto: Glasslåven kunstsenter

Glasslåven Kunstsenter inviterer til kunstopplevelser for enhver smak i høst. Vandreteater, konserter og kunstutstilling står på høstens program.

broken image

Skuespillerne Martha Kjørven og Ivar Nergaard under forberedelse til vandrespillet om Christopher Hammer

Christopher Hammers 300-årsjubileum 26. august skal feires med première på vandrespillet «Hammers hage», en nyskrevet komedie basert på Hammers liv og virke.

- Han er en utrolig interessant karakter fra en spennende periode i norsk historie, sier Hilde N. Martinsen, daglig leder i Glasslåven. Vandrespillet er skrevet av låvekunstner Leif Høghaug og framføres av skuespillerne Martha Kjørven og Ivar Nergaard. Et jubileumsprogram landes i skrivende stund i samarbeid med Gran historielag, Steinhuset, Hadeland Folkemuseum og Granavolden Gjæstgiveri.

Kunst, kringle og konserter

Høstens kunstutstilling åpner 5. september. Det er Marthe Karen Kampens og Johannes B. Hansens «Åpne landskap og utvalgte jenter». De er begge utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, og på Glasslåven vil de vise tresnitt og malerier.

Utover høsten blir det dessuten flere konserter deriblant urframføring med Ensemblet Traktor i regi av nyMusikk Innlandet, dessuten kommer trioen Songs from the sea tilbake i oktober. Venneforeningen inviterer igjen til låvematinéer med kringle inkludert i billetten første lørdag i måneden, med oppstart i september.

Følg høstprogrammet på Glasslåvens nettside og via sosiale medier: https://glasslaven.no/