Return to site

GJØR DET ENKLERE Å VÆRE LITEN

Tekst: GHH Foto: Sparebank 1 Ringerike Hadeland

Med nyheten SpareBank 1 Regnskap smelter nettbank og et smart regnskapsprogram sammen. Slik blir det enklere for små virksomheter å bruke tid på det som er viktigst – nemlig egen drift.

broken image

- Vi vil gjøre det enklere for små virksomheter å lykkes.Derfor introduserer vi nå SpareBank 1 Regnskap, sier kollegaene Kristin Øiom og Elisabeth Breivold i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

Flere titalls lag og foreninger, eiendomsselskaper, holdingselskaper, håndverksbedrifter, gårdbrukere og andre mindre virksomheter fra distriktet har allerede tatt i bruk den nye løsningen som nylig er lansert.

- For oss er det viktig å gjøre det lettere for små og mellomstore virksomheter å lykkes. Og det er jo de det er aller flest av i distriktet vårt, sier Elisabeth Breivold. Hun er fagsjef for betalingsformidling i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

Løsningen er et samarbeid mellom banken og SpareBank 1 Økonomihuset.

- Rådgiveren din i banken jobber tett sammen med regnskapsføreren. Med dette systemet får du alt på ett sted, og det nye regnskapsprogrammet er fullt av funksjoner, men er likevel enkelt.

Ja, det er så enkelt at du kan gjøre det meste fra mobiltelefonen, om du ønsker. Det inkluderer å se hvordan regnskapet ligger an, du kan sende fakturaer, følge med på når de blir betalt, du kan ta bilde av bilag og registrere dem, se oppdaterte saldoer i banken, og mye mer, legger hun til. Systemet hjelper også til med å huske rapporteringsfrister, det er koblet til Altinn, og guider gjennom utfyllingen av skjemaer.

- Du kan gjøre alt selv, eller du kan få hjelp fra våre dyktige rådgivere og regnskapsførere. Uansett hjelper vi deg med å komme godt i gang gjennom en egen oppstartsamtale, sier Kristin Øiom, som er betalingsformidlingsrådgiver.
Hun har stor tro på at dette systemet vil forenkle hverdagen til mange lag, foreninger og bedrifter. Derfor har banken og SpareBank 1 Økonomihuset rigget seg for å ta imot 150 bedrifter før utgangen av året.

- Ta kontakt med oss i banken om du ønsker å se om dette kanvære noe for din forening eller bedrift. Og har du et annet system i dag, hjelper vi deg med å flytte over i den nye løsningen, avslutter hun.