Gå tilbake til nettstedet

GLADE FOR Å VÆRE TILBAKE PÅ JOBB

Tekst: Marit B. Skoglund Foto er lånt av Lillan Skjølås

Alle de 6 frisørene hos Cebrina er glade for å være skikkelig i gang igjen etter Coronastengingen, som varte fra 13. Mars til 27. April. Det er ikke bare frisørene som er glade for å være tilbake etter en tøff periode. Kundene gir også uttrykk for at de er fornøyde med at de igjen kan fikse opp frisyren sin. Uttrykket Coronasveis er nå en saga blott for de fleste.

broken image

Frisørene ved Cebrina er en flott gjeng. Bak fra venstre Kristin, Malin og Jonny, Midterste rekke Heidi og Elisabeth, foran daglig leder Lillan.

Daglig leder ved Cebrina Gran, Lillan Skjølås er opptatt av å få fram at de har verdens beste kunder. De opplever at tilliten fra kundene har vært stor og de har ventet tålmodig på at salongen igjen skulle åpne. Frisørene har også opplevd at de har fått en større yrkesstolthet etter nedstengingen, fordi kundene i større grad nå forteller hvor mye de setter pris på den jobben de gjør. Det betyr mye for folk å se bra ut på håret.

 

Smitteverntiltak 

Frisørnæringen har som andre måttet innføre strenge smitteverntiltak og Skjølås forteller at de i salongen bruker mye tid på å vaske utstyr og stoler mellom hver kunde. Dessuten har de selvsagt plassert frisørstolene slik at man overholder den obligatoriske meteren mellom hver person. I salongen kan de være fem frisører med kunder i slengen, og fortsatt har de god margin på dette med å holde en meters avstand mellom stolene.

 

Stå på vilje 

De 6 frisørene i salongen har vist stor vilje til innsats etter at salongen igjen kunne åpne. Det har blitt jobbet lange dager, for å ta unna køen av kunder som gjerne ville få ordnet sveisen etter et par måneder uten kyndig utført stell.

 

Trendbildet og sesong 

På denne tiden av året går det mye i lysere farger og foliestriper i langt hår utfører de mye på Cebrina. En trend for damene nå er at man beveger seg mot de varmere tonene i fargeskalaen. Frisyrene skal se lette og luftige ut og de er gjerne inspirert av 70, 80 og 90 tallet. Gardinlugg og litt rufsete look, samt den evigunge Bob frisyren er aktuelle nå. Herrefrisyrene skal ha mer bevegelse i seg og det må gjerne være både bølger og litt krøll. Lengdene oppå hodet og rundt skal ha jevnere overganger enn før.  Ønsker du veiledning hjelper frisørene deg med forslag og med mange års erfaring fra faget er frisørene ved Cebrina godt kvalifisert til å gi deg god hjelp på dette området.

 

Ta vare på håret i sommer 

Det er ikke bare sollyset som sliter på håret om sommeren. Vind, vær og saltvann bidrar også til slitasje. Da er det viktig å bruke litt mer pleiende produkter. Du kan også få solbeskyttelse i dine hårprodukter. Spør frisøren din så hjelper hun eller han deg med å velge riktig produkt til akkurat ditt hår. Stylingprodukter for å få fin bevegelse i frisyren er også viktig og her er det også mye å velge i. Frisørene ved Cebrina har god produktkunnskap og kan også her veilede deg til et godt valg i sommer.