Gå tilbake til nettstedet

BRILLEHJØRNET RUNDER 20 ÅR

Tekst og foto: Marit B Skoglund

Den 22. Juni er det akkurat 20 år siden Jarle Bang startet opp Brillehjørnet. Det har vært 20 spennende og givende år hvor han og de andre medarbeiderne har hjulpet Hadelendinger med å korrigere synet. Feiringa utsettes til utpå høsten når hverdagen har normalisert seg litt mer.

broken image

Fra venstre Jarle Bang, Kari Høibybråten og Tina Johansen

Våren 2020 vil nok stå som den mest spesielle perioden Brillehjørnet har vært igjennom på disse 20 årene. Covid-19 har ikke gått upåaktet hen. Optikerbransjen har utarbeidet felles smittevernregler som følges nøye opp. Mange av disse reglene er egentlig bare en formalisering av hygienetiltak optikerne allerede har utført i årevis. Den største «nyvinningen» er rett og slett automaten med håndsprit som står innenfor døren slik at kundene kan sprite hender når de kommer inn og før de går ut igjen. Det var godt å komme i gang igjen etter en stille periode og kundene som kommer er friske og overholder smittevernreglene.

broken image

Søte detaljer på barnesolbriller.

Vårens trender på brillefronten er tynnere innfatninger, med smalere stenger i metall. Du får dem i både de tradisjonelle metallfargene, men også i ulike fargevarianter av lakk med metallfinish, da gjerne matte. Runde briller er fortsatt populære.

broken image

Fargerikt og fint. Sjefen sjøl speiler seg i brilleglasset.

Det Jarle gjerne vil si noe om er at man også må huske på gode solbriller til de minste i familien. Aller helst med polarisernede glass, som demper reflekser. Det er viktig å beskytte seg mot solens UV stråler fra ung alder. Her finnes det solbriller som tåler en trøkk fra minstemann, til kule Ray Bans for den som måtte ønske det. Jarle nevner også at for de mer voksne kan man få kontaktlinser med UV beskyttelse, og Brillehjørnet har godt utvalg i solbriller både med og uten styrke.