Gå tilbake til nettstedet

GRAVSTEINER FÅR DU BESTILT LOKALT

Tekst:Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke AS

Hadeland Stein, som er en del av Opsahl Begravelsesbyrå, har som hovedgeskjeft å utforme gravsteiner til kunder i bygda og områdene rundt. En gravstein er et minne om noen vi er glad i, derfor legger de ansatte vekt på å utforme steinen helt etter de pårørendes
ønsker.

broken image

 Paul Arne Opsahl under arbeid med en gravstein i Hadeland Steins verksted i Jernbanegata.

Paul Arne Opsahl og Terje Heggen i firmaet sier det er en stor fordel å kunne utføre produksjonen av gravsteiner lokalt, for da er det enklere å samarbeide tett med de pårørende om utformingen av steinen. Det kan være forskjellige ønsker om hvor navn skal plasseres, om skrifttype, skriftfarge, minneord eller annen pynt, eksempelvis lykter eller fugler.

Gravplassene i kommunene har lokale forskrifter i forhold til gravsteinens størrelse, plassering etc. – Vi kjenner alle forskrifter og sender inn søknad til
gravplassmyndighetene for kundene, og selvsagt garanterer vi at gravsteinen
monteres forskriftmessig, sier de to karene.

I Jernbanegata i Gran finner du et variert og godt utvalg av gravsteiner, det er
faktisk rundt 100 nye gravsteiner å velge i. Hadeland Stein tar også på seg oppussing av steiner, navnetilføyelser samt vask og rens av gravsteiner. Alt foregår i eget verksted.

– Og har du en gravstein som du vil ha montert forskriftsmessig eller hvis familiegravsteinen trenger oppretting, ordner vi det også! sier Paul Arne Opsahl og Terje Heggen, som også har Andris Melaas med seg i verkstedet.