Gå tilbake til nettstedet

HADELAND TAXISENTRAL – UNNFANGET VED ET KAFÈBORD 

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker 

Over en kaffekopp i Gran sentrum i 2005, kom idéen til en felles bookingsentral for drosjene på Hadeland. Granasokningen Jørn Aas var en av initiativtakerne. Inntil da hadde Gran og Lunner sine egne «drosjebuer», mens Jevnakers drosjesjåfører praktiserte direktebooking til
bilene. Det interkommunale samarbeidet kom som en følge av at både skolebarntransport og syketransport ble satt ut på anbud, og da sto drosjene sterkere som en samlet enhet. 

broken image

Wenche Moen (t.h.) og Trude Korsmo har vært bærende krefter i Hadeland Taxisentral siden starten.

 

Wenche Moen og Trude Korsmo er to som har vært med siden den spede begynnelse. De første årene var de stasjonert i Brandbu.  I 2010 ble det imidlertid etablering i 2. etasje i det såkalte «meieribygget» i Gran. Siden da har de to damene delt sin travle hverdag i disse lokalene. I tillegg til kjøring av skolebarn og pasienter på Hadeland, har sentralen også vært bookingsentral for 10 drosjer i Nordre Land siden 2012. Staben har i løpet av årene økt til 7 ansatte, og fortsatt er det behov for folk, forteller Wenche. Taxisentralen har nylig ansatt Henriette Oppen i en ny helgestilling, og totalt er det fire personer som jobber natt lørdag og søndag. En ny ide om å ha åpent også på dagtid i helgene, kan resultere i flere ansettelser.  

HadelandTaxisentral ble godkjent som miljøfyrtårn-bedrift i 2020, noe som er nødvendig for å kunne være med i anbudsrunder. Sertifiseringen gjelder også alle de 41 drosjene som dekker Hadelandsområdet.  

- Ny uniformering av drosjene innebærer at alle nye biler skal være hvite og grå, og fellesnummeret
til alle drosjene i Innlandet Fylke, 03650, skal også være synlig på bilene,
avslutter Wenche Moen i Hadeland Taxisentral.