Gå tilbake til nettstedet

Høstmoter på Smietorget

Tekst: Anne Lise Skjaker, Foto: Gry Nordnes Gamme

broken image

Smietorgets butikker bugner nå over av høstens nyheter. Fyll opp garderoben under jubileumsdagene - vi kan love mange gode tilbud som garantert faller i smak!

broken image

FLOYD

Mona-Elisabeth Blom i Floyd melder om en fargerik høst på klesfronten. Både vinrødt, grønt, rødt, oker, marine, sort, gammelrosa og rust finnes på stativene i butikken.

Rutete bukser, kjoler og ytterjakker er «in», og fuskepelsen er i skuddet. Et «must» denne høsten er bukser i skinnlook. Buksemoten sier ellers mye smale buksebein, men vi finner også noen med sleng. Fløyel er tilbake.

-Når det gjelder overdeler, ser vi bluser med blomstermønster, dyreprint og prikker, og damene kan fortsatt ikle seg dressjakker. Høstens gensere finnes i forskjellige fasonger, og en del er såkalt «oversize».

- Collegekjolen har fått sin renessanse denne høsten, men ellers finnes kjoler i de fleste fasonger. Skjørtekantene har strukket seg nedover, og skjørtene skal gjerne ha volang og god vidde, noe som matcher strikkegensere helt perfekt.

-Det skulle være nok å velge i, og vi ønsker alle velkommen innom Floyd på Smietorget, avslutter Mona-Elisabeth Blom.

broken image

GARANT SKO

-Høstmoten er alltid spennende, og det finnes absolutt noe for enhver smak også denne sesongen, sier Gry Nordnes Gamme i Garant Sko.

-Boots er den ultimate hverdagsskoen om høsten, og i år er både de grove med snøring/glidelås og de enkle, nette modellene med i trendbildet, sier Gry.Sorte Chelsea-boots er en klassiker som aldri blir feil, og de kan kombineres med de fleste antrekk.

broken image
broken image

Når det gjelder farger ser vi at burgunder og grønt står sterkt i motebildet denne høsten.

Tips: Ankelskoletter med rund topp gjør stilen røff, mens spiss topp gir et mer elegant uttrykk!

-Sneakers er fortsatt med i motebildet. De er komfortable og gir et avslappet utrykk. Se spesielt etter kraftige såler denne sesongen! sier Gry Nordnes Gamme i Garant Sko.

broken image

CEBRINA

Røft og tøft er stikkord, og framtredende moteguruer sier at om du vil være moteriktig på håret i høst, er skulderlangt, rett avklippet hår absolutt godkjent! Men mye er lov, og motene gir rom for at hver enkelt kan finne den stilen som kler dem best. -Fellesnevneren er likevel mye tekstur, slik at helhetsinntrykket blir røft! Når det gjelder farger er kobber, rødlig og brunt, altså høstens farger, i skuddet, forteller Lillan Skjølås i Cebrina Frisør på Smietorget.

I det siste har vi sett at de som har foretrukket kort hår, ofte har tatt det igjen med god lengde på toppen. Det gjelder også mannfolk. Og apropos det sterke kjønn: Skjegg er fortsatt trendy!

Det ser også ut til at mer fyldig hår og mer jevne lengder er på tur inn når det gjelder kara. De ønsker sjelden farging og godtar at de blir grå ved øra!

-Vi står parat til å gi deg den frisyren du ønsker, og vi bistår gjerne med råd og vink for at du skal være fresh og fin på håret! sier Lillan i Cebrina Frisør.

broken image

SPORT 1

Nils Arne Morka i Sport1 på Smietorget sier at butikken aldri har hatt bedre utvalg enn nå i sporty høst- og vinterklær.

-Jordfarger er igjen i motebildet, og rødt, orange, grønt og rust dominerer. Vi har sporty kvalitetsklær fra Fjellräven, Norrøna, Scandinavian Explorer, Twentyfour, Bergans og flere til, og bredden i merkesortimentet er bedre enn noen gang, sier Nils Arne.

Scandinavian Explorers lette dunjakker i alle regnbuens farger er populære hos kundene og går fort unna, det samme gjelder anorakkene fra Twentyfour.

-Vi har valgt å satse litt ekstra på bredden denne høsten for å skape et skikkelig spenn i vareutvalget i Sport1-butikken vår, og vi håper at kundene kommer innom for å konstatere at det stemmer! sier Nils Arne Morka i Sport1.

broken image

KAPPAHL

Marianne Røste Fjeldstad i KappAhl forteller om mye mønstre og glade farger på høstens kolleksjoner i butikken. Fuskepels er i skuddet, likedan dyreprint og blomstermotiver. Lag-på-lag-moten holder seg, og det er i det hele tatt mye fint å velge i, sier hun.

Når det gjelder bukser, finnes det både helt trange slimmodeller og vide bukser. De vide buksene brukes ofte under kjoler. Ellers er det mye rutemønster i både bukser og skjørt, litt à la 90-tallet.

Butikken har også mye yttertøy til dame, herre og barn. Oversize-stilen finner vi ofte i boblekåper, ellers finnes rutete ullkåper og mønstrete boblejakker.

-Vi har dessuten et meget godt utvalg i det som kalles tilbehør, og da tenker jeg på skjerf, hansker, vanter og pannebånd, og sist, men ikke minst, har vi et bra utvalg av smykker og vesker. Håper du tar turen innom og ser på alt det fine som har ankommet butikken! sier Marianne Røste Fjeldstad i KappAhl.

broken image

VITA EXCLUSIVE

Daglig leder Malin Granås på Vita Exclusive vil gjerne trekke fram at butikken har fått inn nye Sweed løsvipper i samarbeid med den kjente norske makeup-artisten Dajana. Dette er vipper av ymse slag, bl.a. punktvipper og vipperemser. Disse etterspurte produktene selges kun hos Vita Exclusive-kjeden i Norge. - Kvaliteten er helt topp, og vi hjelper deg gratis i butikken med å sette dem på, om du ønsker det, sier Malin.

Ellers er den delikate butikken full av nye dufter og gode hudpleie- og makeup-produkter, og Malin vil spesielt trekke fram den nye høstmakeup-kolleksjonen fra Dior, som har ankommet butikken. Også Shiseido har kommet med flott, ny makeup. Det vil komme masse spennende nyheter utover høsten så det er mye å glede seg til!

Butikken har egen Instagram-konto: @vitaexclusivegran, som man kan følge for nyheter og inspirasjon.

-Vi ønsker deg velkommen innom, og vi gjør alt for at du skal få en god opplevelse i vår butikk! sier daglig leder Malin Granås i Vita Exclusive.

broken image