Gå tilbake til nettstedet

JohNET FEIRER 30 ÅR I OKTOBER!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det er i år 30 år siden Bjørn Johnsrud startet datafirmaet JohNET Datasystemer AS. Fra den spede begynnelse har staben vokst til 15 ansatte i 2018, og det blir stadig mer å gjøre for det velrenommerte firmaet i Gran sentrum.

broken image

Daglig leder og hovedeier Oscar Engeli forteller at arbeidsoppgavene har endret seg mye siden oppstarten. Fortsatt selges IT-utstyr og programvare til kundene, men mange bransjeløsninger har etter hvert blitt faset ut i takt med endringer i de forskjellige bransjene. JohNET var tidligere mye rettet mot reiselivsbransjen, optikerbransjen og regnskapsfirmaer. - Fortsatt jobbes det mye med regnskapssektoren, men egentlig er vi innenfor de aller fleste bransjer, sier Engeli.

 

De områder som vokser mest er driftsløsninger, driftstjenester og konsulenttjenester. Før hadde hver kunde èn eller flere egne servere. I vår tid er det løsninger i skyen som er vanlig. Skytjenester er en samlebetegnelse for alt fra datalagring og -prosessering til programvare på servere som er tilknyttet internett. Kundene tilbys abonnementsløsninger, der JohNET står for det meste av maskinvaren, samt administrasjon og support.

 

Av sikkerhetsmessige grunner har JohNET to datasentere, ett i Oslo og ett på Gran, der serverne er forsvarlig plassert. Dette gjør at kunden alltid får tilgang til sine systemer, selv om f.eks. en datalinje har blitt gravd over.

 

- Vi står til tjeneste med det meste innenfor IT-løsninger og -tjenester, og du er alltid velkommen innom vår forretning i Gran, sier daglig leder Oscar Engeli (bildet) i JohNET Datasystemer.