Return to site

ENESTE DYREHOSPITAL I OMRÅDET

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det er travle tider hos Dyrlegene på Hadeland, der 4 dyrleger og 6 dyrepleiere/ assistenter gjør sitt aller beste for at dyrene i området skal ha det så bra som mulig. Guro Kolbjørnsen har tatt over som daglig leder for klinikken, og Per Christian Bjerke er fast tilsatt som dyrlege fra juni i år.

broken image

De ansatte hos Dyrlegene på Hadeland er travelt opptatt med dyrenes velferd. F.v. Randi Skøien Johannessen, Guro Kolbjørnsen, Linn-Beathe Reiestad og Kjersti Erstad.

- Vi har spisskompetanse på hvert vårt felt og utgjør derfor et bra team, sier veterinær Linn-Beathe Reiestad. Hun forteller at en av veterinærene alltid er ute i felten for å behandle produksjonsdyr og hest.

- Vi føler at vi utgjør en forskjell i distriktet. Når det står om liv for et dyr, er det viktig at det er kort vei dit hjelpen finnes. Vi jobber for at alle dyr og eiere skal møtes med god faglig kompetanse, forståelse og ikke minst riktig utstyr og behandling, sier Reiestad. Hun tror mange ikke er klar over at det utføres mye kirurgi og indremedisinsk utredning av smådyr ved klinikken. - Vi har utstyr som røntgen, blodanalyse og ultralyd, for å nevne noe, sier Reiestad.

Reiestad forteller at de er med i den kommunale veterinærvaktordningen og har store deler av vakta på Hadeland.

-

Vår målsetting er å ha en 24 timers døgnvakt hele året, sier hun.