Gå tilbake til nettstedet

LA DEG INSPIRERE AV ÅRETS HØSTMOTE

Høstens trender består av en leken og lekker miks av komfort og varme: Kåper og buksedresser, grov og fluffy strikk og hele paletten av farger. Store skjerf og spreke vesker setter absolutt en spiss på helhetsbildet! Her er noen tips fra Mari, Gry og Åse Randi på Smietorget.

broken image

Sterke farger, også kalt juvèltoner, er i høyeste grad med i motebildet denne høsten. Vi snakker om grønt, rødt og blått, men også farger som nærmer seg neonsjangeren: Rosa, oransje og grønt. Med en romslig blazer eller buksedress i juvèlfargene synes du i landskapet eller på festen.

broken image

Som en kontrast til det modige, skarpe og neoninspirerte, er også skinn, svart og «motorsykkel»-moten i skuddet som aldri før. Bikerjakken har fått en ny trend-topp, og vi ser boots med kraftige såler, skinnbukser og kraftige sølv- og gulldetaljer komme.

broken image

Når det gjelder herrene kan både far og sønn føle seg vel i høstens komfortable bukser, som fortsatt holder seg til klassiske farger som sort, brunt, grønt og blått. Cordfløyelsbuksene kunne skimtes i fjor, nå vil de sette sterkere preg på buksemoten enn på lenge. Varme flanellsskjorter og en grov strikkegenser, gjerne i lammeull, vil nok holde mange mannfolk varme i vinter. Likedan er utevester med i motebildet.

broken image

Tar vi en titt på høstens sko, er det ikke til å komme fra at grove såler fortsatt er i skuddet, enten du trenger sko eller boots/støvletter. Støvletter med høyere skaft er tilbake. Det som kanskje er mest i øyenfallende er at 70-tallets hælmote er kommet tilbake.

broken image

Nå er det ikke bare flate såler som gjelder. Mokasiner (loafers) er med i motebildet denne høsten, med kraftige såler og gjerne gulldetaljer. Fargene er i rolig sort, brunt og beige. Det gjelder også for mannfolkenes skomote, og kara kan også velge støvler med eller uten snøring, forskjellige høyder og ulike materialer.

broken image

Mari, Gry og Åse Randi på Smietorget kan også betro oss at om ikke lommeboka holder til en fullstendig ny høstgarderobe, er det antagelig plagg i skapet som du trygt kan beholde. Og er du kreativ, kan du f.eks. komplettere disse med et nytt innslag som forandrer totalbildet, og husk: Det viktigste er at du kler deg i noe du er komfortabel med og trives med selv!