Gå tilbake til nettstedet

LINSER ER PRAKTISK FOR ALLE ALDERSGRUPPER

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Brillehjørnet

Kontaktlinser er kommet for å bli og benyttes av folk i alle aldre. Utvalget er stort, og du kan få både daglinser og månedslinser. Også de som har skjeve hornhinner kan benytte seg av linser, forteller Optiker MSc Jarle Bang, innehaver av Brillehjørnet på Gran.

broken image

Linsene som er i handelen i dag og brukes som et synskorrigerende hjelpemiddel, er godt utprøvd og anerkjent av fagfolk. Det gir kundene trygghet. - Mange kommer for å prøve linser som et alternativ til briller, men du kan også få såkalte multifokale linser, som gjør at du kan se godt både på kort og langt hold, sier Bang. Linser er dessuten praktiske både ved bading, soling og ikke minst når en skal utøve sportslige aktiviteter. Derfor øker antall linsebrukere i alle aldre.

Det er heller ingenting i veien for å ha linser under solbriller, og siden det er populært med såkalte «raske briller» for tida, er det mange som kombinerer dette. Ellers kan du få solbriller med styrke i glassene også, om du foretrekker det.

Nå som det går mot sommer og forhåpentlig mye sol, er det greit å vite at solbriller er å få i mange flotte fasonger og farger, så de fleste vil finne noen som faller i smak. Dessuten blokkerer CE-merkede solbriller for UV-stråler, noe som er svært viktig for å beskytte øynene hos både barn og voksne. Dette er kvalitetsbriller med polariserte glass som også fjerner generende reflekser. – Vi ønsker alle velkommen innom, både for å prøve linser og selvsagt også for å se på det store utvalget av solbriller, sier innehaver av Brillehjørnet, optiker MSc Jarle Bang.