Gå tilbake til nettstedet

RETT LÆRLING PÅ RETT PLASS!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Silje Nordli (19) har siden august 2018 vært lærling i servicefaget, og arenaen har vært Granstunet kjøpesenter. Denne oppgaven vil hun bekle over en toårs-periode, og det ser ut til at hun er riktig person til å utgjøre bindeleddet mellom de forskjellige butikkene og senterledelsen. Det mangler i hvert fall ikke på positiv omtale fra «sjefen sjøl», Tor Ole Karlsen.

broken image

Silje Nordli er lærling i servicefaget ved Granstunet Kjøpesenter, og hun stortrives i den jobben, forteller hun.

-Silje har fått frie tøyler og utvidet ansvar i den tida hun har vært her, og det viser seg å være en vinn-vinn-situasjon. Hun må stå mye på egne bein, samtidig som hun avlaster meg når det gjelder den daglige dialogen med de forretningsdrivende, sier Karlsen. Han kjente Silje fra før, siden hun som elev ved Hadeland Videregående skole hadde to praksisdager pr. uke på Granstunet før lærlingkontrakten ble underskrevet.

- Jeg har bare positive ting å si om Granstunet som lærlingbedrift, og jeg har lært utrolig mye siden jeg kom hit i praksis i 2017, forteller Silje. – Jeg har fått varierte og selvstendige arbeidsoppgaver som jeg trives godt med, og det siste året har gått utrolig fort, sier hun, og legger til at hun føler seg godt ivaretatt som lærling.

Granstunet er ifølge Karlsen en sunn 25-åring som skal markere jubileet til ulike tider dette året, men mye av feiringa vil foregå i oktober. Da er tre dager avsatt til jubileet. – Det er gjort mange forbedringer både eksternt og internt dette året, og vi vil framstå med renoverte fellesarealer og andre fornyelser innen høsten, sier en fornøyd senterleder, som også kan glede seg over at nesten alle kvadratmeter i senteret er fylt opp med butikker og aktiviteter.

-Ikke alle sentre er så heldige at tilnærmet alle arealer er bortleid, så vi er veldig fornøyd med situasjonen i så måte. I september får vi en ny og sprek leietaker, Evo-kjeden, som har nærmere 40 treningssentre i Norge. De ønsker å etablere seg i Gran, og vi ønsker dem hjertelig velkommen. Vårt håp er at bygdefolket vet å bruke tilbudet og dermed ta noen skritt oppover på formstigen! Granstunet kommer i hvert fall til å være i storform til den store jubileumsfeiringa i oktober, lover en optimistisk senterleder, Tor Ole Karlsen

broken image

- Som lærling er det kjempefint å ha lederen for senteret i ryggen. Jeg lærer kjempemye av Tor Ole, sier Silje.