Gå tilbake til nettstedet

Lover godt inneklima

Tekst og foto: Kari Isingrud

Sørbråten Blikk og Ventilasjon AS i Moen er eksperter på boligventilasjon, og leverer balansert ventilasjon som både reduserer strømforbruket og gir sunn inneluft.

broken image

Terje Sørbråten er tredje generasjons blikkenslager. Her sammen med sin far, Bjørn Sørbråten, og lærling Henrik Gunnerud.

- Vi tilbyr gode løsninger både for gamle og nye hus, sier Terje Sørbråten.

Han forteller at bedriften monterer ventilasjonsanlegg i 50-100 nye hus og leiligheter i året. Det er strenge krav til ventilasjon, og balansert ventilasjon betyr blant annet at luften i boligen skal byttes ut minimum hver annen time. Effektive filtre fjerner partikkel- og pollenforurensning, og anlegget gjenvinner varme fra den brukte luften som trekkes ut. Dette gir lavt energiforbruk, jevn temperatur og et godt inneklima.

- Vi monterer ofte ventilasjonsanlegg i forbindelse med renovering av hus også, forteller Terje. Det gir de samme fordelene, og Enova gir inntil 15.000 kroner i støtte ved installasjon i eldre hus.

Mye å gjøre

- Vi har veldig mye å gjøre, og har leid inn folk for å klare det vi har tatt på oss, forteller Terje.

Bedriften har oppdrag på store bygg, både montering av ventilasjon og tradisjonelt blikkenslagerarbeid. De har rammeavtale med hadelandskommunene, og omfattende oppdrag for Røysumtunet og den nye skolen i Hakadal.

- Skolen er på 11.000 kvadratmeter, og vi monterer mange kilometer med beslag, ler Terje