Gå tilbake til nettstedet

Lupro, lokal bedrift med mange bein å stå på

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

Lupro er en tiltaksbedrift som dekker behovet for varig tilrettelagt arbeid i kommunene Gran og Lunner. Det er totalt 35 tiltaksplasser ved bedriften. Dette er en bedrift som eies av Lunner Kommune. Det står i vedtektene at eventuelt overskudd, skal føres tilbake inn i driften. -Så sliksett viser folk samfunnsansvar ved å handle av oss, sier Terje Gundersen, daglig leder i Lupro.  

broken image

 Daglig leder ved Lupro Terje Gundersen viser utemøbler pålager. 

Per i dag er det syv ulike produksjonsavdelinger i Lupro.  

Snekkeravdelingen,som lager flotte håndfaste snekkerprodukter, som bord, taburetter, utemøbler,barnemøbler etc. Dette har blitt svært etterspurt den siste tiden.  

Bokbinderiet,som er et av få som binder bøker på gamlemåten. Det vil si at de kan binde inn en bok uansett format på arkene.  

Grafiskavdeling, her trykkes og utformes trykksaker, som visittkort, bannere,målsegl, det trykkes logo på klær og mye mer.  

Gjenbruksbutikken,her selges brukte ting, som møbler, klær, husgeråd og mye annet. Tingene som selges er rene og hele og kundene kommer gjerne tilbake. Folk kan også levere gjenstander til butikken.  

Vaskeriet,her mottas tøy til vask og rulling. Samt at de i vaskeriet også vasker alt av kopper og kar, pluss klær som skal selges i Gjenbruksbutikken.  

CafèLu, er et spisested, som også driver med catering og utleie avlokaler.  

Gjenvinningsstasjonen, hvor folkkan levere sortert avfall i anviste containere.  

Daglig leder Terje Gundersen oppfordrer folk til å ta en turinnom standen til Lupro på årets Glad Dager. -Vi kommer til å ha med oss mangeav produktene fra snekkeravdelingen, som virkelig har fått et oppsving den siste tiden, sier han. Terje ønsker også å fortelle at Lupro har tillatelse til å utføre sikkerhetsmakulering. Det er noe man fra tid til annen kan ha bruk for. -Ikke sot ned pipa di med å brenne papirer i ovnen, lever dem heller til oss, så makulerer vi dem for deg, oppfordrer Terje. 

Bedriften er stolte av alle produktene de produserer, ogtjenestene de leverer. -Kikk gjerne innom hjemmesiden vår www.lupro.no eller besøk oss på Roa, oppfordrerTerje.