Gå tilbake til nettstedet

Gode tips til årets sommerferie fra Apotek1 Gran på Granstunet

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

 

Det er snart sommerferie og Apotek1 Gran på Granstunet har noen gode tips og råd og komme med for de som skal ut på tur. Det ligger an til nok et år med Norgesferie for de fleste, men det er mye vi bør huske på uansett. 

broken image

 

Anne Grethe Knarud fra venstre og Torill Kveldsvik viser mange produkter som er kjekke å ha med på tur i sommer. 

 

Hånddesinfeksjon er fortsatt viktig. Her kan du velge mellom gel, spray og praktiske våtservietter, som er lette å putte ned i veska.  

Solbeskyttelse

Selv i Norge skinner sola sterkt, og UV-strålene fra sola er noe både barn og voksne må beskytte seg mot. Velg en solkrem medfaktor 30 eller mer. Bruk gjerne en stift med høy faktor også på ører, lepper og nesetippen. Og for en god boost med fuktighet til huden etter en dag i solen anbefales det at du bruker en god Aftersun krem. Anne Grethe Knarud hos Apotek1 Gran på Granstunet presiserer også at barn under 1 år ikke bør oppholde seg i direkte sollys og at barn over 1 år bør bruke solklær, solhatt og solbriller for å beskytte dem mot de skadelige UV-strålene. Noe som gjelder for alle aldre, er at man skal smøre på nok solkrem. Til en voksen person trenger man en god håndfull. Husk også at solkremen bør påføres ca 20 minutter før du går ut.  

Forebygging mot insekter

Mygg og flått er toskapninger mange kommer borti i løpet av sommeren. Myggspray kan brukes fraalder 3 år og oppover, mens myggrollon kan brukes fra 2 år og oppover. De minste bør få dette på klærne og ikke rett på huden.  Ellers anbefales langermede klær og langbukser om man skal til områder med mye mygg og flått. De fleste myggmidler beskytter også mot Flått. Men sjekk deg og barna, etter en dag ute der flåtten trives.  

Reisepoteket 

Ting man ellers bør ha for hånden erplaster, sårdesinfeksjon, gnagsårplaster, febernedsettende medikamenter, enpinsett, reisesyketabletter og en lett kløstillende krem.  Så er man klar til å reise på både korte oglengre turer. De ansatte hos Apotek1 Gran på Granstunet hjelper deg gjerne med alt dette. 

God sommer.