Gå tilbake til nettstedet

Lygna skisenter står bedre rustet enn noen gang

Tekst og foto: Arvid Holmlund, NM Lygna 2019

- Etter NM 2017 og Hovedlandsrennet sist vinter, har organisasjonen og funksjonærene våre fått den nødvendige erfaringen. Vi vet hva det vil si å arrangere et norgesmesterskap og står mye bedre rustet foran kommende NM enn for to år siden. Og anlegget er så moderne at absolutt alt kan gjenbrukes. Dermed slipper vi nye investeringer.​

broken image

Leder i Lygna skisenter Terje Nilsen lover stor skiidrett under NM-dagene på Lygna i slutten av mars. Han håper lokale skientusiaster kjenner sin besøkelsestid og stiller opp på arrangementet.

Det sier leder ved Lygna skisenter Terje Nilsen fem måneder før langrennssesongen 2018-2019 avrundes med NM 28.-30. mars. Søndag 31. mars er det sesongavslutning for juniorene med finaler i Norgescupen. Nilsen og staben hans er i rute før det store NM-løftet, og han lover at alle som er involvert i Lygna skisenter gleder seg til de tre NM-dagene pluss norgescupavslutningen.

 

-Lørdag 30. mars blir en stor dag med klassisk femmil og intervallstart. For mange skiinteresserte er denne stilarten og startmetoden det som mange definerer som den ulitmate manndomsprøven i langrenn. Mellom 150 og 200 løpere kommer til å delta, og første startende går ut klokken 13.30. Før den tid har vi hatt 30 kilometer klassisk med intervallstart for kvinner. Første løper går ut klokken 11.15.

 

Terje Nilsen håper på mange tilskuere og stor stemning både på skistadion og ute i løypene.

- For tilskuerne blir det anledning til å se løpere nesten hele tiden. Traseen for femmila er 8,4 kilometer og samtlige utøvere er innom skistadion seks ganger. Det blir et publikumsvennlig skirenn, og jeg håper skiinteresserte på Hadeland og nærområdene kjenner sin besøkelsestid. Det er plass til mange ute i skogen, så det er bare å møte opp, sier Terje Nilsen.

 

Mange av de sentrale personene fra NM 2017 har sagt ja til å være med videre. På ledersiden sitter fortsatt de fleste av dem som var med i 2002 da den nåværende organisasjonsmodellen ble forankret.

 

- Det er mange dyktige folk i organisasjonen, og flere har spesialkompetanse på ett eller annet felt. Dette er mennesker som både vil og tør ta et tak for skisporten på Hadeland. Med stor kontinuitet og mange års erfaring har vi skaffet oss den kunnskapen som må til for å ta på oss et norgesmesterskap. Jeg tør påstå at vi kan ta på oss ethvert arrangement dersom vi får en anmodning. Verdenscupen er ikke noe tema for Lygna skisenter. Nilsen mener det er viktig å ha beina på jorden. Han understreker også at man er tilfreds med situasjonen slik den er i dag.

 

- Vi har ingen ambisjoner om å komme inn på verdenscupkalenderen. Skulle vi bli spurt, eksempelvis på grunn av snømangel et annet sted, er vi villige til å prøve. Men det er lokale skirenn, regionale renn og NM-arrangementene som er viktige for oss. Vi har blant annet ett av Norges fineste skiskytteranlegg, og målet er å få være arrangør av store renn. Vi hadde norgescup i januar, og får igjen besøk av de beste i desember, så nå kan vi være stolte av å ha to norgescuparrangementer innenfor samme kalenderår.

 

Siden 2015 har Lygna skisenter investert cirka 50 millioner kroner på oppgradering av anlegget. Internett og data har fått den nødvendige kapasiteten, og NRK var etter forrige NM raus med godordene for hvordan det var lagt til rette for TV-dekning.

 

- Utviklingen av Lygna skisenter og de to foregående sesongenes store arrangementer har vært en morsom seilas, men vi har også opplevd tøffe tider. Da budsjettene sprakk høsten 2016 var det krevende å være på skuta, selv om vi til slutt kom i land. For kommende sesong er budsjettet på fem millioner kroner. Hvor mye som blir netto avhenger av hvor flinke vi er på marked- og kostnadssiden, sier Terje Nilsen.

Kjøp NM-billetter til dine kjære eller ansatte på lygna2019.no

 

Instagram: NMLygna2019

Facebook: NMLygna - https//www.facebook.com/nmlygna

Hjemmeside: www.lygna2019.no