Gå tilbake til nettstedet

Lys i mørket 

 

· Leder

 

Det går mot mørkere tider. Kalenderen viser oktober, høstløvet er i ferd med å falle til bakken og dagene blir stadig kortere og kaldere. I tillegg har renteøkninger i kombinasjon med økte priser på strøm, mat og drivstoff gjort at mange av oss har måttet finne frem både livbelte og sparekniv.

Også det lokale næringslivet må være forberedt på at vi gåren tøff tid i møte. Usikkerhet rundt statlige kompensjonsordninger og usikkerhet knyttet til hva en redusert kjøpekraft vil bety gjør at mange frykter de kommende månedene. Det er i tider som dette vi må handle smart. Bokstavelig talt. Næringslivet i Gran har tidligere vist evne til omstilling når ting har vært mørkt. Og befolkningen i Gran har tidligere vist vilje til å støtte opp om det lokale næringslivet når det har vært nødvending. Det blir trolig viktigere enn noen gang i tiden som kommer. Å handle smart vil denne vinteren trolig bety flere ting. Kanskje må vi vente med å unne oss ting som ikke er strengt nødvendig. Men vi må fortsatt leve, og det gjør vi best om vi bevarer et godt lokalt næringsliv gjennom å handle lokalt.

Men alt er tross alt ikke bare mørkt. Årets potetfestival var utvilsomt et bevis på det. Festivalen har startet prosessen med en gradvis fornyelse, og det var mye nytt å oppleve i løpet av de tre dagene i Gran sentrum. Maten hadde for alvor inntatt festivalen, og det ble arrangert en rekke nye aktiviteter. Og alt tyder på at det ble godt mottatt. Det er lenge siden det var så mange mennesker i Gran som under årets potetfestival, og det så ut til at de fleste koste seg.

Den kanskje største begivenheten denne høsten er at ungdommen i Gran omsider får sitt eget etterlengtede møtested, når Ungdommens Hus snart åpner i Storgata.

I tillegg er det mye å glede seg til i tiden som kommer. Den kanskje største begivenheten denne høsten er at ungdommen i Gran omsider får sitt eget etterlengtede møtested, når Ungdommens Hus snart åpner i Storgata. 730 kvadratmeter med variert innhold og aktiviteter, som kan realiseres med utgangspunkt i midler fra Sparebankstiftelsen og politisk velvilje fra politikerne i Gran.

Og apropos unge i alle aldre. Snart er det også Halloweenigjen, til irritasjon for noen, men til glede for de aller fleste. Også i år blir det markert med egne aktiviteter i Gran sentrum. Så selv om det kan se mørkt ut fra noen ståsteder, er det viktig å se lyspunktene som finnes. Og det er faktisk ganske mange.

Velkommen til en god handel i Gran!

 

Med vennlig hilsen

Stian Lyberg, styreleder i Gran Handel og Håndverk