Gå tilbake til nettstedet

MOTEN SPEILER SAMFUNNET

Tekst: Anne Lise Skjaker

Klær og mote handler om mye mer enn sesongens “it”-klær. I videste forstand speiler moten både kultur, politikk, normer og tradisjoner. Vi har fått nytilsatt vikar i KappAhl på Smietorget, Marianne Røste Fjeldstad, til å fortelle oss litt om klesmoten i butikken denne våren.

broken image

- Vi ser at striper og grafisk trykk, både på overdeler og bukser, går igjen. Blomstermotiver, tildels også storblomstrede, er in for både barn og dame.

Og er du av den vågale typen, er det lov å kombinere dette, med f.eks. blomstret overdel og stripet bukse, forteller Marianne.

Vi finner både vide og trange bukser i stativene, det meste er lov. Dersom du kombinerer en kort bukse med en lang, vid skjorte er det både komfortabelt og moderne.

Og en klassisk “garderobehelt”, trenchcoaten, er tilbake nok en gang; du ser den i mange utstillingsvinduer denne våren.

broken image

Såkalte “statement”-t-shirts, altså t-skjorter med uttalelser på, er populært denne våren.

- Vi vil få inn masse kjoler og annet pentøy til 17. mai utover, både i klassisk stil og en vintage-serie. Det blir nok blomstermønster å se der også, sier Marianne, som legger til at pasteller er med som aldri før. Likedan klassikere som sort og hvitt. Men fargeklatter i tomatrødt, grønt og andre friske farger finnes også, så det skal være noe for enhver smak.

broken image

- Dresser til damer vil stå sterkt i motebildet denne våren, gjerne med striper. Utrolig fint og kult på de fleste damer.

- Kom innom og prøv, det er nå utvalget er på sitt beste! oppfordrer Marianne Røste Fjeldstad i KappAhl på Smietorget.