Gå tilbake til nettstedet

Næringsliv:

Gir gode råd om forsikring og skadeforebygging

Tekst: Kari Isingrud Foto: Fotograf BT Stokke AS

Bedrifter trenger forsikring mot skade og tap, men risikovurdering kan være komplisert for en bedrift. Ekspertene hos Varig Hadeland Forsikring står klare til å hjelpe.

broken image

- Vi har åpent kontor. Det er bare å ringe eller stikke innom, sier Laila Prytz, salgsleder næring og landbruk i Varig Hadeland Forsikring. Hun understreker at hos Varig Hadeland Forsikring er det folk som hjelper folk. Når kundene ringer møtes de ikke av en maskin.

- Vi hjelper til med å avklare kundens risikoforhold, og skreddersyr forsikringsløsninger til den enkelte kunde. En bedrift bør jevnlig ha en gjennomgang av sine forsikringer, og nyetablerte bedrifter bør alltid søke råd før oppstart, sier hun.

- Vi gir også råd om skadeforebygging, og kan gi råd om alt fra el-kontroll til hvilke sikkerhetstiltak som egner seg best for den enkelte bransje, opplyser forsikringsrådgiver Martine Sønsteby.

Varig Hadeland Forsikring har to rådgivere for næringslivskunder og to for landbrukskunder. All rådgivning er gratis.

- Vi to på næringslivsavdelingen har faktisk 45 års erfaring til sammen, ler Laila Prytz.

Nye tider – nye forsikringsbehov

- Kundene tenker ofte på tingene sine, og på ansvars- og ulykkesforsikring, forteller Prytz, men tidene forandrer seg og det oppstår nye forsikringsbehov. Hun nevner cyberforsikring som et eksempel. Dette er en forsikring som gir erstatning og eksperthjelp ved dataangrep. Prytz kan fortelle at også bedrifter på Hadeland har vært rammet.

Hun forteller videre at når bransjeforhold endres vil også forsikringsbehovet endres. I noen bransjer blir det stadig mer vanlig å leie inn arbeidskraft i stedet for å ansette. Det betyr at mange håndverkere, maskinførere og andre som arbeider innen bygg og anlegg, etablerer eget enkeltmannsforetak.

- De driver ofte i bransjer med stor ulykkesrisiko, og det blir ekstra viktig å sikre seg selv ved å tegne gode personforsikringer, understreker hun.

Bedrifter bør også vurdere behandlingsforsikring, mener Sønsteby. Hun påpeker at syke ansatte ofte gir store kostnader for en bedrift.

- Behandlingsforsikring skal sikre ansatte rask helsebehandling, slik at de kommer kjapt tilbake på jobb. Selve forsikringspremien kan faktisk være spart inn på noen få dager, sier hun.

Kontor i Gran sentrum

Varig Hadeland Forsikring er et selvstendig, kundeeid forsikringsselskap, med kontor i Gran sentrum.

- Folk kan egentlig komme til oss med «alt», sier Prytz. Vi har opplevd at folk har kollidert i gata rett utenfor kontoret. Da kan de komme til oss, få en klem og hjelp med utfylling av skadeskjema, avslutter hun.

Fakta om Varig Hadeland Forsikring:

Varig Hadeland Forsikring er et kundeeid forsikringsselskap med tilhørighet i Gran, Lunner og Jevnaker. Selskapet er Grans eldste bedrift (etablert 1855), og har 11 ansatte og ca. 7000 kunder fordelt på privat, landbruk og næringsliv.

Varig Hadeland Forsikring er en av 14 lokale selskaper i Varig alliansen som samarbeider med Gjensidige.