Gå tilbake til nettstedet

ØKT FOKUS PÅ BØKER HOS NORLI

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det er nå to år siden Norli på Smietorget ble valgt til å være med i et pilotprosjekt der drift av bokhandel og lekebutikk skulle kombineres. Prosjektet ble så vellykket at butikken ble kåret til Årets butikk på Smietorget i 2017, der økt omsetning var en av de viktige kriteriene, forteller butikksjef Simone Stadum. – Fra 1. august er det ansatt folk sentralt i kjeden til å ta hovedansvar for innkjøp og markedsføring av lekesortimentet, og dermed får vi igjen bedre tid til å konsentrere oss om bøkene. Det er vi glade for, sier Stadum.

broken image

Både Simone og hennes assisterende butikksjef, Lina Grini, brenner for bøkene, og det er ikke lite de dyktige damene pløyer igjennom av ymse litteratur i løpet av året.

broken image

– For å kunne gi gode råd til kundene er det viktig at vi har lest mye av det vi tilbyr i bokhyllene, og siden vi elsker å lese begge to, er dette en hyggelig del av jobben vår. Tiden er den eneste begrensningen, sier damene.

broken image

De har også tenkt å få tid til å reise på noen såkalte «bokbad» i hovedstaden, og for en tid tilbake fikk de invitasjon fra Kagge Forlag og opplevde at forfatteren Tom Egeland intervjuet den japanske forfatteren Hideo Yokoyama. Sistnevnte har hatt braksuksess med boka 64, eller seks fire, om du vil.

broken image

– En spennende bok som du nesten ikke klarer å legge fra deg, sier Simone Stadum. Av andre populære bøker for tida er Tom Egelands egen krimroman «Falken» og Camilla Läckbergs «Gullburet» i samme sjanger.

broken image

Den fransk-marokkanske forfatterinnen Leila Shimaris spennende bok «Vuggesang» er også mye etterspurt, og i det hele tatt er Norli bokhandel fylt til randen av leselektyre for enhver smak.

Linda Aasby er en annen blid og dyktig medarbeider i butikken, som har fokus på det som kommer inn av leker gjennom året. Damene hos Norli synes derfor at de har en grei ansvarsfordeling, som passer utmerket med vareutvalget som forretningen fører.

Du bør absolutt ta deg en tur innom og se på hva som tilbys, og vi sier bare: God bok!